Poveşti din ClujAnimalele sălbatice iubesc Moara de Vânt de la Cluj

Animalele sălbatice iubesc Moara de Vânt de la Cluj

Nenea Willy, cum îi spun copiii, s-a întors, din Germania, acasă, după o viaţă muncită din greu. A încercat tot felul de afaceri: construcţii, amenajări…dar nici una nu i-a ieşit atât de bine ca Parcul de agrement Moara de vânt. Aici, Willy se simte mulţumit şi poate să admire bucuria, în fiecare zi. Şi ce poate fi mai mulţumitor decât bucuria copiilor care îi trec pragul.

A, nu v-a spus că Willy are un parc de animale…muuulte animale. Mai mici, mai mari, cumpărate sau donate animalele de la Moara de Vânt din apropiere de Ciurila, imediat după Cluj, aşteaptă zilnic hrana vizitatorilor. Pentru prima oară în viaţa mea am avut ocazia să hrănesc cai, lame, căpriţe, o maimuţă, şoricei, un măgar şi multe găinuşe…chiar dacă trăiesc în cuşti sau în ţarcuri, animalele lui Willy sunt învăţate să mănânce elegant din căuşul palmelor vizitatorilor. Nu trebuie să luaţi grăunţe cu voi…pentru câţiva bănuţi primiţi la intrare o găletuşă cu porumb şi morcovi.

…bine, acum cât de elegant poate mânca un măgar…:)

 

Animale la Moara de Vânt, Cluj, măgar
Măgar flămând… la Moara de Vânt

 

Exceptând manierele, mai mult sau mai puţin dobândite de cabaline, experienţa parcului de animale de la Cluj este unică. Şi pentru că Willy nu ştie să se plictisească, de când a procurat o pereche de ursuleţi năsăşi şi una de sconcşi….relaxxxx…sconcşii de la Moara de Vânt nu lasă miros neplăcut. Pentru siguranţa privitorilor, animăluţele au suferit o uşoară intervenţie chirurgicală şi acum nu mai au glanda responsabilă pentru binecunoscutul miros al sconcşilor.

Animale la Moara de Vânt, Cluj, sconcsi
Animale la Moara de Vânt
Animale la Moara de Vânt, sconcsi, Cluj
Animale la Moara de Vânt
Animale la Moara de Vânt, Cluj
Ursuleţi năsoşi

 

Şi vă mai spuneam ceva despre o maimuţică, şoricei, găinuşe, chiar şi o pisică sălbatică…

 

Am mai întâlnit chiar şi trei cucuvele ce păreau fericite…

Animale la Moara de Vânt, Cluj, cucuvele
Cucuvele la Moara de Vânt

 

Să nu credeţi că, dacă vine iarna animalele nu mai trebuie hrănite sau cei mici nu se mai pot plimba cu calul…am uitat să vă spun că cei mici se pot plimba cu ponei, armăsari, se pot căţăra într-un parc special amenajat sau se pot distra într-o cursă cu trenuleţul.

Aşadar, vorbeam despre cum puteţi vizita animalele de la Moara de Vânt, iarna. Nenea Willy vă aşteaptă şi promite noi achiziţii…ce ziceţi de ursuleţii spălători…şi eu sunt curioasă…oare cum arată?

 

Alina

Articolul precedentNunta Lego
Articolul următorMâinile dibace din Dezmir

Mai Multe

More article