Accident cu final fericit

-L-a lovit mașina, și-a dat ochii peste cap…nu știu dacă a fost inconștient, dar după ce la-am pus pe pat a stat nemișcat…

-Vă rog să fiți mai explicit. Este vorba despre acest câine (Bichon bolognez) care a suferit un accident acum 30 de minute. Dacă nu vă puteți liniști să-mi explicați cum anume s-a întâmplat, eu nu vă pot ajuta (Dr. Raul Cătană, medic la Spitalul de Urgență din cadrul USAMV Cluj)

Spitalul de urgență USAMV Cluj
Spitalul de urgență USAMV Cluj

Și acum să încep cu începutul. Bichonul nostru Maurice nu știe să se ferească de mașini chiar dacă are aproape un an. Din nefericire, a suferit un accident, aparent fatal, în realitate…semnificativ. A fost lovit, întâmplător de roata unei mașini, la cap. Pe lângă șoc s-a afes și cu o fisură la occipital (am aflat asta abia după radiografie).

Am luat câinele, un taxi și am plecat într-un suflet la Spitalul de Urgență al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj. Speram să găsesc cele maibune servicii (așa am auzit) și așa a fost.

Sală pe primire a urgențelor, medic de gardă, tratamente și servicii oferite pe loc…ca în cazul adulților.

 

 

Spitalul de urgență USAMV Cluj
Spitalul de urgență USAMV Cluj
Spitalul de urgență USAMV Cluj
Spitalul de urgență USAMV Cluj

Am fost primiți imediat. Maurice a beneficiat de o radiografie completă și așa am localizat fisura.

Spitalul de urgență USAMV Cluj
Spitalul de urgență USAMV Cluj

Chiar dacă nu a realizat, câinele nostru a fost tratat cu respect, răbdare și profesionalism….îndrăznesc să spun că mai bine ca oamenii…câteodată. Am avut ocazia să asist chiar la o dezbatere a specialiștilor. Medicul de gardă a chemat chirurgul (Florin Beteg) pentru o a doua opinie și se sfătuia prin telefon cu directorul spitalului…ce v-am spus SUPER PROFI.

Spitalul_USAMV6

Și am mai aflat ceva…Când a primit intramuscular injecțiile împotriva durerii și acumulării de lichide…ceva cu cheagurile și evitarea acestora, Maurice nu a scos niciun sunet…Așa am aflat că intensitatea durerii depinde, și în cazul animalelor, de mâna medicului. Pont: Teodor Ursache are o super mână (din acest punct de vedere).

În final totul s-a terminat cu bine…durere mare de cap, poftă scăzută de mâncare, dar a trecut cu multă atenție, răbdare și dragoste.

Spitalul_USAMV7

Mai trebuie să vă spun că la acest spital de urgență pentru animalele voastre dragi și tarifele sunt super rezonabile.

 

Mai Multe

More article