Evenimente5-7 iulie, a șaptea ediție Jazz in the Park Competition!

5-7 iulie, a șaptea ediție Jazz in the Park Competition!

Jazz in the Park Competition, ediția cu numărul VII, aduce în Parcul Central din Cluj-Napoca tinere talente care vor face atmosferă și vor încerca să cucerească publicul. 13 tinere trupe din 10 țări sunt finalistele celei de-a VII-a ediții a concursului internațional care va avea loc în 5-7 iulie 2024: Abel Marton Nagy’s Cosmos Band (Austria), Anna Hauss (Germania), Chief’s Condition (Olanda), daoud (Franța), David Luca Quartet , Jazz Family Trio „ShekBand” (Ucraina), kitti (Scoția), Lyder Røed Quintet  (Norvegia), MAGRO (Germania), Nonconformist Anthology (România), Răzvan Cipcă Trio (România), Subconscious Trio  (Italia) și Zouratie Kone Trio  (Belgia). Acești artiștii au fost aleși dintr-un număr record de înscrieri la competiție: 246 de trupe din 39 de țări.

Alin Vaida, fondator Jazz in the Park: ”Din multe puncte de vedere, concursul Jazz in the Park e un eveniment important, poate chiar mai important decât festivalul. Atenția pe care o acordăm trupelor tinere e importantă în dezvoltarea industriei și în descoperirea noilor talente. Imaginați-vă cum ar fi să participați la un eveniment cu intrare liberă, fără constrângeri, la viitorii Beatles sau noul Quincy Jones? E necesar să susținem tinerele talente și să le creăm un cadru. Iar la asta putem participa toți, organizatori, producători, sponsori, media și public.”

Pe lângă tinerele talente care vor concura în cadrul concursului, în Parcul Central din Cluj-Napoca vor cânta, în fiecare seară a evenimentului, invitați speciali. Celebrul pianist și compozitor cubanez Roberto Fonseca va veni în România special pentru Jazz in the Park Competition. Finalul zilei de sâmbătă va fi așadar o seară de dans pe ritmuri de mambo, rumba și bolero, combinate cu ritmuri vibrante de jazz. Vineri seara atmosfera va fi întreținută de concertul Elenei Mîndru, una dintre cele mai valoroase artiste ale jazzului european care anul acesta este și membru al juriului, iar duminică seara vor urca pe scena mare din Parcul Central, din nou, trupa Klawo, câștigătorii Jazz in the Park Competition 2023. Pe lângă aceștia, pe scena invitaților speciali vor mai cânta: Corto.Alto, 7th SENSE și Răzvan Florescu Quartet.

Harta evenimentului a fost regândită și mărită astfel că, din acest an, concurenții vor avea o scenă dedicată lângă Universitatea de Artă și Design din Parcul Central. Scena mare a evenimentului va rămâne în capătul aleii centrale a parcului.

Denisa Dan, manager Jazz in the Park Competition: ”Jazz in the Park Competition este modul nostru de a susține tinerii muzicieni de jazz. Nivelul competiției din acest an este impresionant: aproape 250 de trupe din 39 de țări au dorit să vină la Cluj! Îi vom asculta pe cei 13 finaliști și vă garantăm că veți fi impresionați. Cu sprijinul partenerilor noștri și un line-up variat de activități, vă promitem un adevărat festival în care jazzul și experiențele se îmbină perfect. Așadar, vă așteptăm cu drag să ne treceți pragul!”

Cel mai mare concurs de jazz din România va transforma Parcul Central din Cluj-Napoca într-un loc plin de ritm.

Ca de obicei, intrarea la eveniment va fi gratuită. În cadrul concursului, publicul participant va putea însă susține inițiativele culturale ale organizatorilor, cumpărând biletul neobligatoriu și contribuind la Fondul Jazz in the Park, care va fi relansat în cadrul evenimentului.

Mai multe detalii pe www.jazzinthepark.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai Multe

More article