Poveşti din ClujUntold şi Romania All Inclusive

Untold şi Romania All Inclusive

• Da, iată că avem un nou ambasador al turismului românesc.
• Da, oameni de pe toate continentele sunt invitaţi să viziteze România.
• Şi da, este unul dintre cele mai frumoase proiecte ale festivalului.

„Untold transformă România în cel mai mare resort!”este logoul de pe pagina oficială a proiectului. Este mult, mult mai inspirat decât frunza şi „explorează grădina Carpaţilor”de pe pagina Ministerului Turismului …(părerea mea)

În zilele acestea comunicarea se face în principal on-line, în special pe canalele social media şi doar secundar în media tradiţională. Având în vedere faptul că pagina de FB a Ministerului Culturii este urmărită de puţin peste 14.000 de persoane, a Ministerului Turismului de cca. 52.500, pe când cea a Untold 365.000 şi Neversea 110.000….totul devine elocvent, nu? Aşadar impactul pe care îl are demersul Untoldiştilor asupra Untolderilor este pur şi simplu REAL şi consistent.

Vă povestesc acum câte ceva despre iniţiativa „Romania All Inclusive” care are 2 componente: prima chiar în festival într-o zonă amenajată sugestiv şi cea de-a două on line.

În festival, la standul Ministerului Turismului se promovează întreaga Românie, în ansamblul ei, ca o diversă, frumoasă şi ofertantă destinaţie turistică, astfel toţi vizitatorii pot afla informaţii despre principalele obiective din ţara noastră. Aici, „Untolderii” îşi pot face gratuit tatuaje cu logo-ul României sau Lupul Dacic, simbolul de anul acesta al festivalului. De aici oricine poate pleca cu amintiri originale sau poze instant pe suport de hârtie cu brandul turistic al României. Pentru cei care doresc să poarte tricolorul în păr, li se împletesc codiţe cu fire în culorile drapelului României.

Campania “Romania All Inclusive” este fără indoială o campanie prin care dorim să deschidem porţile către turiştii străini care vin la festivalurile noastre şi pe care să-i motivăm să mai rămană câteva zile la noi în tară pentru a descoperi frumuseţile pe care le avem. Nu în ultimul rând, ar trebui să fie şi o campanie care să ne facă pe noi, românii, mândri de ţara noastră, a menţionat Eduard CHEREJI, Director de Marketing şi Comunicare UNTOLD

Parteneriatul “Romania, all inclusive” presupune ca, pe baza aceloraşi brăţări de acces, cei care doresc să viziteze anumite obiective din România să beneficieze fie de gratuităţi, fie de reduceri la multe dintre locurile de interes turistic din ţară. 

Iată ce mai spun promotorii conceptului Romania All Inclusive despre această zonă a festivalului :

“Anul acesta România are o vibraţie specială. O sărbătorim şi o recreăm într-un spaţiu cu 100 de poveşti şi ateliere de zestre contemporană. De la satul dacic în care se bat fibule, la simbolurile ancestrale cusute de mână, care amintesc de spiritul liber al lupului. De la măştile şi crucile vesele maramureşene, la roata olarului sau kitul de bun venit pe la noi (slănină, ceapă, pită de casă şi palincă).”

“Hai pe la noi şi nu zi la nime’! Pardon, zi la toată lumea!”

“In zona România All Inclusive înveţi cum să devii ardelean în 5 minute! Totul începe cu o degustare de slănină, ceapă, caş de oaie, pită de casă şi pălincă! Urmează muzică, joc tradiţional şi un mini curs interactiv şi vesel de vorbe neaoşe, după care eşti gata să te pozezi în hainele noastre bune, de rămai tablou! Apoi te porneşti, ardeleneşte, cătinel, prin festival, cu clopul pe-o ureche, chiuind a bucurie! Bucurie cum n-ai mai avut parte de multă vreme încoace… Hai, să-ţi hie de bine!”

“Aici e Transilvania. Locul în care spiritul lupului te scoate din întuneric şi te duce spre lumină, te călăuzeşte pe drumul bun, te ocroteşte şi îţi poartă noroc!”

“Hai pe la noi să buchisim de mână şi să trimitem veşti & poveşti faine, româneşti, în toată lumea! -Atelier de scris cărţi poştale.”

Tot ceea ce v-am povestit mai sus se află exact în inima festivalului. Acum să vă spun câte ceva despre modul în care s-au gândit organizatorii să promoveze brandul de ţară şi de ce a primit festivalul UNTOLD titlul de Ambasador al Turismului Românesc.

Prin intermediul Romania All Inclusive, vă spuneam că se oferă intrări gratuite sau discounturi consistente la un foarte mare număr de obiective turistice şi culturale de pe întreg teritoriul României. Toţi participanţii la Untold şi/sau Neversea, posesori ai brăţărilor de intrare la aceste festivaluri, sunt invitaţi să descopere România Culturală şi România Turistică nu doar România Untold.
Pe pagină oficială a proiectului sunt prezentate o multitudine de destinaţii şi atracţii turistice din România. Alături de Cluj-Napoca, care are cea mai mare ofertă de puncte de atracţie turistice 14! ( Salina Turda, Casacada Vălul Miresei, Cheile Turzii, Bastionul Croitorilor, catedrala Sf.Mihail şi catedrala Ortodoxă, Bisericile Calvaria, Piaristă, Franciscană, Muzeul Etnografic, Pădurea Hoia…..), sunt invitaţii către destinaţii mai mult sau mai puţin consacrate. Enumăr aici doar câteva, într-o ordine aleatorie: Cazinoul din Constanţa, Lacul Roşu din Harghita, Monumentele lui Brâncuşi de la Tîrgu Jiu, Sarmizegetusa Regia din Hunedoara, Lacul Ursu din Mureş, Porţile de Fier din Mehedinţi, Vulcanii Noroioşi din Buzău, Transfăgărăşanul, Transalpina, mănăstiri, galerii de artă, muzee, palate etc. Vă las pe voi să le descoperiţi pe toate, pentru că sunt multe şi frumoase.
În plus, majoritatea au descrieri destul de detaliate (toate în limba engleză), fotografii reprezentative şi localizări pe hartă cu indicaţii exacte cum/cu ce să ajungi prin intermediul google maps.

În final, dar nu în ultimul rând, este foarte important de constatat că Untold nu este pur şi simplu un festival de muzică. A devenit un concept compex care face mult mai mult pentru comunitate. Resuscitează semnificativ voluntariatul, aduce la cote înalte parteneriatele publice şi private prin cea mai complexă acţiune de cooperare dintre autorităţile publice ( Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj, Ministerul de Interne, Ministerul Turismului, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, IGSU, Poliţia Română, Jandarmeria Română etc), lansează campanii umanitare (Blood Network), încurajează educaţia şi performanţa în educaţie (Bac de 10).

Mie îmi place de la an la an tot mai mult Untoldul, ţie nu?

Mai Multe

More article