Poveşti din ClujUniversitatea Babeș-Bolyai, locul unde poți învăța în română, maghiară, germană, engleză ...

Universitatea Babeș-Bolyai, locul unde poți învăța în română, maghiară, germană, engleză și franceză

 

Diversitatea lingvistică și cea culturală sunt elemente definitorii ale Universității Babeș-Bolyai, reprezentând specificul care diferențiază UBB de alte universități, nu doar în mediul universitar românesc, ci și în context european.

Proiectul de multiculturalitate promovat de Universitatea Babeș-Bolyai a devenit, inclusiv după aprecierile oficialilor europeni, un model la nivel continental.

În cadrul UBB, studenții pot studia într-una dintre limbile română, maghiară, germană, engleză, franceză, iar programele de studiu pot fi urmate integral în limba aleasă.

La nivel licenţă există: 146 de specializări în limba română, 72 de specializări în limba maghiară, 9 specializări în limba germană, 12 specializări în limba engleză, 2 specializări în limba franceză.

La nivel master există: 142 de specializări în limba română, 34 de specializări în limba maghiară, 5 specializări în limba germană, 36 de specializări în limba engleză, 4 specializări în limba franceză.

În UBB îşi desfășoară activitatea 21 centre culturale care promoveză culturi, limbi şi moduri de viaţă diferite, îmbogăţind în mod constant perspectiva internaţională a studenţilor.

Universitatea Babeş-Bolyai este implicată în programe internaţionale multiculturale în colaborare cu peste 140 de universităţi din Europa, 36 universităţi din America de Nord şi de Sud, universităţi din Africa, Asia, Austalia şi Noua Zeelandă.

Prin programele de mobilităţi, peste 450 de studenţi ai UBB au ocazia, în fiecare an, de a experimenta alte culturi, în timp ce aproximativ 300 studenţi străini fac anual cunoştinţă cu România prin programele oferite în cadrul UBB.

Mai Multe

More article