EvenimenteTransylvania History Days ediția a 5-a

Transylvania History Days ediția a 5-a

“Transylvania History Days” este un festival de reconstituire istorică organizat de către Centrul pentru Dialog European si Diplomație Culturală. Aflat la cea de-a 5-a ediție, Transylvania History Days va avea loc între 17 si 19 august, pe malul Someșului. Anul acesta, Transylvania History Days se va înscrie in randul evenimentelor culturale dedicate Centenarului, fiind focusat pe evenimentele Primului Război Mondial.

La o sută de ani de la Marea Unire și finalul Primului război mondial, Transylvania History Days propune publicului clujean o oportunitate inedită de reconstituire a istoriei. În perioada 17-19 august 2018, în intervalul orar 12.00-20.00, pe malul Someșului, publicul este invitat să testeze două aplicații în VR (Virtual Reality) care urmăresc reconstituirea experienței războiului prin ochii unui soldat aflat pe front, dar și modul în care personalități marcante ale istoriei naționale au contribuit la realizarea Marii Uniri.

O primă aplicație în VR (Virtual Reality), realizată de către echipa 3dpixelated va consta într-o experiență imersivă a ceea ce a însemnat viața pe câmpul de luptă a unui soldat în Primul Război Mondial. Vreme de câteva minute, spectatorul va fi transpus, cu ajutorul realității recreate în mod virtual, în lumea frontului de război și a tranșeelor, având astfel parte de experiența unui soldat din Primul război mondial.

Experiența de realitate virtuală centrată pe Marea Unire de la Alba Iulia din 1918, realizată de către echipa Vreestory, îmbină evenimentul istoric cu mediul virtual. Timp de 5 minute, utilizatorii sunt transpuși în Sala Unirii din Alba Iulia în 1918, unde prin diferite animații si interacțiuni pot afla mai multe informații despre momentul ce a stat la baza definirii României moderne.

VR-ul (Virtual Reality) se referă la simularea unui mediu și a unor experiențe generate virtual cu ajutorul unui computer. Experiența VR poate simula o realitatea reală sau imaginară oferind utilizatorului impresia de prezență fizică aproape reală.

Festivalul Transylvania History Days este organizat cu sprijinul Primariei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

 

Mai Multe

More article