Poveşti din ClujTop 10 cele mai faine lucruri la #UNTOLD remarcate în primele trei...

Top 10 cele mai faine lucruri la #UNTOLD remarcate în primele trei zile

M-am tatuat nu cu unul ci cu două inscripții : „E fain la Cluj” și „Mândră în Cluj” și am pornit la vânătoare de imagini și senzații.

AMBIANȚA Parcul este decorat absolut excepțional. De la covoarele de iarbă nouă, proaspătă, până la confecțiile metalice cu dublu efect ( scop de protecție și artă modernă tematică), de la copacii împodobiți cu flori și ghirlande până la foișoarele noi amenajate. În fiecare colț există câte ceva fascinant de descoperit.

RELAXARE Extraordinar de multe, de variate și de tentante zone de odihnă și relaxare : hamace, băncuțe, bean bag-uri, corturi mici, copertine, perne, foișoare, terase etc

MEDIA Mai mulți ziariști străini decât la oricare altă ediție iar zona dedicată presei este absolut impecabil organizată nu doar tehnic ci și cu zone de odihnă, relaxare și refreshment.

SCENE 10 scene care mai de care mai spectaculoase: Main Stage, Galaxy, Alchemy, Daydreaming, Forest, Time, Fortune, Earth Spirits, Tram și Nostalgia. ( preferatele mele: Nostalgia și Daydreaming)

ATMOSFERA Excepțională!!! Atmosferă incendiară și multă energie bună.

FOOD&DRINKS Mâncarea și băuturile sunt variate, apetisante și potrivite pentru toate gusturile.

ATRACȚII : Puncte de refreshment, coafuri de festival, tatuaje gratuite, accesorii tematice, zeci sau poate chiar sute de animatori cu costumații și coregrafii inedite.

PROMOVAREA #CLUJ : Foarte bună reprezentare a imaginii Clujului ca oraș și ca județ de către majoritatea instituțiilor locale ( capanii antidrog, campanii de promovare a turismului, promovarea imaginii brandului de #Cluj etc) Spre exemplu, la standul CJ din cadrul festivalului am găsit: spectacole ale Teatrului de Păpusi „Puck”; ateliere de creație pentru copii-pictură, modelarea lutului, meșteșugul cusutului; escaladă; zonă de relaxare cu Wi-Fi gratuit; zonă de incărcat telefoane; proiecții video; bibliotecă; ofertă de tururi ghidate gratuite prin municipiul Cluj-Napoca;
La standul „Visit Cluj” al Primăriei și Consiliului Local : tatuaje temporare, stikere cu Visit Cluj, I love Cluj, E fain la Cluj, Mândră în Cluj, hărți, pliante și evantaie, toate gratuite. Biblioteca Județeană O. Goga este prezentă și ea cu o minibibliotecă în aer liber, plină de cărți, albume și reviste și cu zone de citit sau relaxare atât pentru copii cât și pentru adulți, cu jocuri de șah sau ateliere de origami.

ORGANIZARE ȘI INFRASTRUCTURĂ Peste 10.000 de persoane din 13 tări au contribuit la producția efectivă a festivalului UNTOLD, dintre care cca 2.000 de voluntari . Scena principală decorată 3D și cu o deschidere de 90 m are peste 1500 de mp de ecran led, iar decorul însumează o cantitate de material încărcată în peste 30 de camioane. Pentru grafica și designul tuturor scenelor s-au adunat peste 1000 de ore de muncă a peste 40 de designeri și arhitecți, ce au contribuit la crearea universului UNTOLD din acest an. Ceilalți oameni „nevăzuți”din spatele festivalului sunt reprezentați de : 3 spitale de campanie și încă alte 3 puncte de prim ajutor, medici, personal SMURD, pompieri, ISU, jandarmi, poliție, voluntari, agenți de securitate privați etc. De asemenea signalistica este impecabilă si sunt multe puncte de încărcare telefoane, 80 de credit point-uri…

PARTICIPANȚI : Oameni de toate vârstele și rasele – un amalgam de multiculturalitate, prietenii făcute pe loc, întrajutorare instinctivă, zâmbete peste zâmbete. Puncte de interes pentru fiecare ( teatru de păpuși pentru copii, zeci de locuri de joacă potrivite pentru vârste de la 5 la 105 ani, accese speciale pentru dizabilități, zone senzoriale, masaj, relaxare, meditație și multe vedete în legătură directă cu participanții și în spiritul festivalului . Cele care mi-au atras atenția în mod special sunt: Deschiderea concertului de către Armin Van Buuren alături de o parte din orhestra Operei Române Clujene cu imnul României, Andreea Esca cu codițe verzi-albastre împodobite cu pene povestind amuzată cu fanii, Hodor din Game of Thrones în vizită la cei cazați în campingul „bântuit” din Pădurea Hoia, Alex Dima, realizatorul Protv care a făcut un stadion întreg să strige la unison „România Te Iubesc”, DJ-ul Don Diablo care a ținut un moment de reculegere în memoria adolescentei recent ucise. Frumos, ce mai.

Cam acestea sunt top 10 lucruri care mi-au plăcut mie până acum. Ca să fie totul transparent și sincer, este și ceva ce nu mi-a plăcut, dar încape într-un singur cuvânt: PLOAIA. Ce să faci, nu le poți avea pe toate.

Acum, la final, un scurt bilanț foarte personal.

Rezumat ziua 1 = aproape 8 ore și pe telefon scrie: Scări urcate 23 etaje, Pași 15.785 , Distanță de mers+alergare 12.2 km
Rezumat ziua 2= puțin peste 7 ore și pe telefon scrie : Scări urcate 36 etaje, Pași 10.895 , Distanță de mers+alergare 8 km.
Rezumat ziua 3= 3 ore bătut din picioare prin casă și uitându-mă din 5 în 5 minute pe prognoza meteo+ 5 ore în festival: Scări urcate 15 etaje, Pași 10.335 , Distanță de mers+alergare 7.6 km

Urmează azi ultima zi, cea așteptată cu emoție de cei mai mulți, așa că, probabil, voi bate recordul de mișcare – plimbare – admirare și urcare – coborâre scări din toate timpurile (vieții mele…) Una peste alta, festivalul face bine și la sănătate. Nu?

 

Mai Multe

More article