Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiTinerii frumoşi ai Clujului: Cea mai tânără colaboratoare a Operei clujene

Tinerii frumoşi ai Clujului: Cea mai tânără colaboratoare a Operei clujene

Cristiana Cenan nu a vrut muzica doar aşa, de amorul artei, cum se spune:).

Chiar dacă şi-a dorit să fie perfect, nu i-a ieşit de la început şi nu se ruşinează să povestească şi speră ca experienţa ei să funcţioneze ca o încurajare pentru ceilalţi.

Pentru mine muzica este limbajul prin care spun ceea ce simt, transmit şi trezesc emoţii în inima celor care mă ascultă.

Cristiana Cenan este clujeancă şi, totodată, cea mai tânără achiziţie, în calitate de colaborator, a Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.

De mică şi-a dorit să cânte! Ştiam asta şi am încurajat-o de fiecare dată când am avut ocazia. De aceea, acum, că a crescut şi a evoluat mult, am reuşit să o conving mai uşor să îmi ofere din timpul ei şi să răspundă la câteva întrebări!

Cântam mereu şi orice. Nu conta că erau cântece pentru copii sau linii melodice suport pentru versurile poeziilor. M-am bucurat de susţinerea părinţilor mei, chiar dacă ei nu au avut niciodată tangenţă profesională cu acest domeniu.

Corul Junior VIP a fost puntea de lansare a artistului Cristiana Cenan. A susţinut spectacole pe mai multe scene din România şi din străinătate. Apoi, timp de patru ani a învăţat fixarea şi controlul respiraţiei, studiind oboiul.

Muzica este un fel de superpasiune pentru mine, dacă aşa ceva există ca limbaj. Este vorba despre un altfel de muncă, una îmbinată cu pasiunea, entuziasmul şi imaginaţia. Sunt conştientă că în fiecare zi trebuie să ofer mai mult; mai mult decât ieri, anul trecut, azi. Este un fel de misiune de căutare, iar eu sunt continuu în centrul ei.

Mi-am dorit performanţă pentru că sunt conştientă că este una dintre caracteristicile care ne poate face cu adevărat speciali în comparaţie cu ceilalţi. Datorită motivaţiei şi perseverenţei, am mereu parte de experienţe unice, deosebite pe care le îndrăgesc.

Sunt activă, deschisă şi ador să mă implic în orice mi se oferă. Aşa am ajuns să colaborez şi cu Opera din Cluj, ocazie care mi-a adus multă bucurie şi îmi aduce în continuare. Această colaborare îmi oferă exact acel ceva care face ca viaţa mea să fie mai altfel.

Am parte de o altfel de viaţă de student. Nu ştiu dacă este total bine, dar este ceea ce acum îmi place. Am, cred eu, parte de o maturizare timpurie şi de şansa de a înţelege realitatea acestei meserii. Iar, până acum efortul meu a fost răsplătit. Am lucrat alături de mari solişti:  Bogdan Baciu, Stefan Pop, Luiza Fatyol, Carmen Gurban şi Adela Zaharia.

 

După prima admitere la facultate am intrat pe loc cu taxă. Mi-am propus ca următorul an să reuşesc să intru pe un loc bugetat şi am mai dat o dată admitere. Repet acum anul întâi. N-am privit această întâmplare ca pe un eşec, dimpotrivă, a fost o experienţă cu o nouă lecţie învăţată.

Îmi e greu să îmi închipui o viaţă a mea în care rolul meu să nu fie de cântăreaţă. Dar, dacă ar fi să fie, cred că m-aş face balerina sau scriitoare.
Visez la o carieră de solistă, pe marile scene ale lumii şi îmi promit că voi lupta cu toată forţa mea. În acelaşi timp voi continua să hrănesc cu emoţii inimile din public.

Mai Multe

More article