EvenimenteSimfonia iubirii-muzică şi psihologie. Young Famous Orchestra

Simfonia iubirii-muzică şi psihologie. Young Famous Orchestra

Prelegeri şi muzică, simultan pe scenă, la Cluj-Napoca.

Este vorba despre întâlnirea a două personalităţi nonconformiste, care ştiu foarte bine să comunice subconştientului. ,,Într-un colţ al scenei este Daniel David, în celălalt, Vlad Agachi.

În realitate nu este vorba despre aşa-zise colţuri, mai ales pentru că scenariul îi cuprinde, deopotrivă, pe amândoi.

Daniel David se spune că ar fi unul dintre cei mai influenți psihologi români. Este specializat în psihologia românilor, în psihologie clinică și psihoterapie în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, dar şi director pentru cercetare al prestigiosului institut Albert Ellis Institute, New York, SUA.

Dirijorul Vlad Agachi este fondator al The Young Famous Orchestra, dar şi unul dintre cei mai activi tineri dirijori români. S-a perfecţionat la Staatsoper Berlin, sub îndrumarea lui Daniel Barenboim, iar apariţiile sale la scenă, sunt, în realitate dialoguri speciale cu spectatorii.

 

V-am făcut curioşi?

 

Luni, 18 mai și miercuri, 20 mai 2015, de la ora 20:00, vor avea loc la Casa Universitarilor, Auditorium Maximum, Cluj-Napoca, două concerte extraordinare.

Muzica mobiliează, relaxează, oferă încredere şi ne poate induce o stare de spirit atât de puternică, încât ne poate schimba percepția asupra felului în care vedem lumea.

Participarea emoțională prin muzică este subiectul multor studii de psihologie care demonstrează că noi oamenii reacționăm la sunete într-un fel nebănuit.

Simfonia Iubirii este un concept nou, în premieră în România, care îmbină acordurile muzicii simfonice cu experiența motivațională exprimată de Daniel David. Această experiența va adăuga înțelegere și profunzime muzicii.

Sala va fi transformată într-un spațiu în care E-ul devine conștient și în care emoțiile devin una cu înțelegerea, pacea și empatia emoțională.

Din programul concertului fac parte lucrări ale unor mari compozitori printre care: Uvertura la opera Forţa destinului de Giuseppe Verdi, Preludiu la opera Tristan şi Isolda de Richard Wagner, Suita Pasărea de foc (1919) de Igor Stravinsky.

Young Famous Orchestra își propune să readucă muzica clasică în centrul vieţii culturale clujene printr-o abordare modernă a concertului simfonic și apropierea acestuia de publicul tânăr.

 

Mai Multe

More article