EvenimenteFanii LEGO se întâlnesc la ETHNOLOGIA GALACTICA

Fanii LEGO se întâlnesc la ETHNOLOGIA GALACTICA

Eşti fan LEGO? Eşti pasionat de ştiinţă, ai imaginaţie şi îţi place să construieşti? Ai între 3 şi 83 de ani? Atunci trebuie să vizitezi Expoziţia de vară Brickenburg de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

ETHNOLOGIA GALACTICA, cea mai mare expoziţie LEGO din Transilvania revine la Cluj, în perioada 30 mai–7 iunie. Este un eveniment al cărui public ţintă nu are vârstă, atât copiii pasionaţi de jucării şi piese de construcţie cât şi adulţii cu imaginaţie şi nostalgie în priviri, în căutarea copilăriei pierdute, arătându-se la fel de interesaţi de micile piese ce compun instalaţii sofisticate.

Iar organizatorii vor va încerca și în acest an să aducă în atenția publicului o problemă fundamentală a societății: nevoia de gândire analitică, care nu poate fi dezvoltată decât prin studiu şi lectură. În acest sens, în Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, va fi expusă o lucrare alegorică de mari dimensiuni, reprezentând confruntarea dintre știință şi imaginație, având izvor zona studiului si a documentării, materializată de bibliotecă.

Instalația ne va fascina pe toţi, fiind una extrem de minuţios realizată de maeştri constructori ai LUG-urilor Brickenburg (România) şi Beokocka (Serbia). Dacă mai adaug aici faptul că diorama întreagă va putea fi vazută în premieră absolută la Cluj-Napoca, urmând a fi expusă şi la alte importante expoziții din Europa.

Un  alt element de noutate pentru evenimentul acestui sfârşit de săptămână, este dat de prezenţa unui înalt oficial al LEGO Group,  Jan Bayer, coordonator al comunităților de fani LEGO® în zona Europei de Est şi a Asiei, prezenţă care nu face altceva decât să confirme importanței evenimentului în plan european.

Suficiente motive pentru a nu rata o astfel de expoziţie, a cărei valoare educativă e recunoscută pe plan internaţional.

Şi în plus, dacă mai adaug faptul că vizitatorii vor avea posibilitatea de a se juca şi de a-şi pune în valoarea imaginaţia constructivă, folosindu-se de piese LEGO puse la dispoziţie pentru ei şi că vor putea asista la concursul de mașini de teren, care va avea loc în data de 31 mai, sunt convinsă că ne vom întâlni la muzeu.

Şi pentru că expoziţia soseşte în Cluj în preajma zilei de 1 iunie, aveţi posibilitatea ca, de ziua copiilor voştri, în data de 1 iunie, să asistaţi la concursul de viteză de construcție adresat copiilor cu vârste cuprinse între 6 ani (împliniți) şi 14 ani (neîmpliniți), în limita a 100 de persoane care au vizitat Ethnologia Galactica.

Aţi reţinut locaţia? Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Cluj-Napoca, Str. Memorandumului, nr. 21

Din 30 mai până în 7 iunie (în data de 1 iunie, deşi este zi de luni, muzeul va fi deschis), între orele 11.00. – 19.00, lumea copiilor se mută la expoziţia LEGO.

Şi mai mult, în data de 1 iunie, copiii până la vârsta de 14 ani (împliniți în acest an) au acces gratuit!

 

 

 

Mai Multe

More article