Poveşti din ClujPrimul pui de alpaca de la Cluj îşi aşteaptă naşul. Va fi...

Primul pui de alpaca de la Cluj îşi aşteaptă naşul. Va fi botezat în 2021

Anto este numele primului pui de alpaca care a venit pe lume în Cluj, mai exact în Sălicea, la 12-13 kilometri de Cluj-Napoca. Este băieţel, însă Antonia, nepoţica proprietarului Zoo Parc Moara de Vânt, locul în care locuiesc mama şi puiul de alpaca, şi-a dorit să-i împrumute numele măcar până în primăvară.

Puiuţul de alpaca a fost mult aşteptat. Wilhelm Dietrich, proprietarul şi administratorul Zoo Parc Moara de Vânt povesteşte că îşi doreşte să găzduiască animale care pot fi mângâiate, paşnice şi atractive pentru copiii care îi trec pragul de primăvara până toamna târziu.

Am mai avut o femelă gestantă de alpaca, însă, în urma unei întâmplări nefericite, a murit. Acum, ne-am bucurat foarte mult când, în dimineaţa zilei de 6 noiembrie, am văzut că totul a decurs bine, şi noul pui a venit pe lume sănătos. Este băieţel, cu toate că ne-am fi dorit o fetiţă. Mai avem doi masculi aduşi la noi, anii trecuţi. Dar şi aşa e bine. Important este să fie sănătos şi să reziste peste iarnă. 

La primăvară ne gândim să lansăm o provocare pe pagina noastră de Facebook la care copiii să participe cu propuneri de nume pentru puiul de alpaca,iar câştigătorul va primi numele de „naşu’ mare”. 

Mai sunt câteva zile cu soare şi fără îngheţ, în care Anto (deocamdată 🙂 ) vă aşteaptă într-o vizită.

Însă, la Zoo Parc Moara de vânt sunt peste 400 de animăluţe mari şi mici, puţine sălbatice şi multe domestice, care pot fi admirate, mângâiate şi hrănite din găletuşele cu grăunţe pe care le primiţi la intrare.

După ce va trece iarna, în noul sezon, la primăvară, când va fi deja 2021 şi poate vremuri mai bune, la Zoo Parc de la Salicea nu doar că se va sărbători botezul puiului de alpaca, dar se vor organiza şi două scurte petreceri de bun venit pentru o cămilă şi un cangur pitic.

Să ne vedem cu bine!

Mai Multe

More article