Other web storiesPovești de viață : Oprah Winfrey

Povești de viață : Oprah Winfrey

Crescută de o mamă singură, Oprah Winfrey a fost o fată simplă de la țară până și-a descoperit menirea: abilitatea de a influența milioane de oameni prin vorbele ei.

Deseori batjocorită din cauza felului în care arăta, din cauza hainelor și a părului ei, Oprah a fost nevoită să îndure multe, de la rasism la hărțuire sexuală chiar la locul de muncă, înainte de a deveni unul dintre cei mai faimoși și mai bogați oameni de pe planetă.

Oprah Winfrey s-a născut în Mississippi, fiind copilul unei tinere necăsătorite care locuia la o fermă și muncea ca menajeră. Erau atât de sărace încât Oprah purta saci de cartofi ca îmbrăcăminte, iar copiii râdeau mereu de ea.

Îi plăcea să se joace vorbind cu animalele de la fermă.

Mama ei fiind mai mult plecată la muncă, o trimitea pe Oprah să stea la tatăl său. Acesta îi impunea fiicei reguli foarte stricte. Printre aceste reguli, una era să învețe câte cinci cuvinte noi în fiecare seară înainte de masă.

La școală era o elevă foarte bună, însă viața de acasă se caracteriza prin instabilitate. În acele vremuri grele singura ei bucurie era atunci când mergea la biserică și stătea de vorbă cu oamenii, ținând deseori discursuri în care își punea toată durerea.

La 9 ani a fost abuzată de mai multe dintre rudele ei, iar la 14 ani a fugit de acasă. Ulterior a rămas însărcinată, dar copilul ei s-a născut fără viață.

Hotărâtă să-și construiască o viață mai bună, Oprah s-a concentrat din ce în ce mai mult asupra studiilor. După ce a câștigat un concurs de ținut discursuri, a obținut o bursă la universitate. Apoi a câștigat un concurs local de frumusețe și a primit un job part-time ca prezentatoare de știri la radio.

„Știu că dacă faci ceea ce-ți place cu drag și te simți împlinit, restul va urma.” (Oprah Winfrey)

Ulterior a devenit prima și cea mai tânără femeie de culoare într-un post de prezentatoare de știri la televiziune, în ciuda faptului că în culise îndura tot soiul de comentarii rasiste și chiar era victima unor hărțuiri sexuale.

Însă curând producătorii au considerat-o nepotrivită pentru acest rol deoarece nu o dată a plâns în direct atunci când citea știri tragice, cu mare încărcătură emoțională. A fost astfel transferată la o emisiune matinală.

Emisiunea s-a dovedit însă a fi un succes pentru Oprah. Aici a putut să-și manifeste personalitatea, să-și pună în valoare felul ei de a vorbi, conferind emisiunii amprenta personală și aducând-o în scurt timp în topul audiențelor din Statele Unite. Era doar începutul a ceea ce va deveni Oprah Winfrey Show, spectacol cunoscut la nivel internațional.

În timp ce alte emisiuni de televiziune se focusau pe scandalurile ce aveau loc în acele vremuri în SUA, Oprah Winfrey Show punea accentul pe individ în parte și pe dezvoltare personală, aici deseori aducându-se în discuție, în direct, subiecte tabu. Mai multe despre emisiunile ei găsești AICI

Oprah a devenit în timp o personalitate foarte influentă. Și foarte bogată, fiind prima femeie de culoare devenită milionară. A primit 18 premii Emmy, un Oscar și chiar o medalie a Libertății conferită de către Președintele Statelor Unite, Barack Obama.

Oprah Winfrey a construit un imperiu media, având propria revistă și propria rețea de televiziune. S-a implicat în numeroase acțiuni caritabile, donând mari sume de bani în scopuri culturale și educative.

Povestea ei ne arată că drumul spre succes este rareori simplu.

„Cel mai mare act de curaj pe care toți suntem datori să-l facem este să ieșim din propriul trecut, să pășim mai departe spre a ne putea transforma visurile în realitate.” (Oprah Winfrey)

Sursa: www.goalcast.com

Traducere și adaptare: Aurora Monica Oprișe

Mai Multe

More article