Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariOmul care "poate învăța și cheia franceză să înoate"

Omul care „poate învăța și cheia franceză să înoate”

Are simțul umorului și îndrăgește oamenii care știu să râdă inteligent. Iubește copiii și este cel mai bun antrenor de înot din Cluj sau poate din Transilvania. 

Mie, una, îmi ajunge! Cu această descriere m-ai convins! Am găsit antrenorul potrivit pentru copilul meu.

Însă, nu mă pot opri aici pentru că, despre Laci (așa-i spun toți prietenii) sunt mai multe de zis.

Am aflat, de curând, că Laci (Laszlo Elefant) este singurul antrenor de înot, din România care folosește o metodă inedită la cursurile de înot. Nici nu contează dacă esti copil sau adult cu frică de apă, pentru că Laci știe cum să te facă să ajungi să iubești înotul…bine, poate nu chiar atât de mult sentimentalism…ajungi să îți placă foarte mult 🙂

Mi-am dus fetița la cursurile lui de înot. Într-o săptămână spune el, elevul, indiferent de vârstă, va învăța să înoate. Este o metodă americană, interactivă care se bazează foarte mult pe intercațiune, joc și feedback multimedia. Dacă vreți să aflați mai multe despre metoda lui Laci de a preda înotul, intrați AICI.

Dacă ați auzit despre competiția numită Traversarea Tarniței, atunci trebuie să știți că Laci este cel organizează această întrecere. Dacă nu ați auzit, este vorba despre unul dintre cele mai frumoase concursuri din categoria open water.

Laci iubește oamenii inteligenți …ok, veți spune, e simplu așa. Cum anume îl face asta special?

Este ca un magnet pentru oamenii extraordinari. Nu îmi dau seama cum face, deși lucrez ca antrenor, împreună cu el, de ceva vreme. Probabil are un vibe foarte bun prin care atrage oamenii. Pe mine tot timpul mă uimește, cum abordează câte o persoana necunoscută, iar a doua zi acea persoană se prezintă la cursurile noastre de înot. (Helga Demeny, antrenor de înot)

După ce am pus cap la cap gândurile și vorbele bune despre Laci, am înțeles.

Antrenorului de înot îi place să glumeacă. Cu zâmbetul pe față (ca armă secretă) Laci descoperă umorul și inteligența oamenilor din jurul lui. De aici încolo…e ușor.

O persoană complexă, complicată, sensibilă, dar sigură pe sine, Laszlo se uită în ochii tăi când povestește despre prieteni, încercând să stabilească punți de lăgătură cu cei cu care se împrietenește.

Cei mai mulți dintre prietenii mei sunt plecați dincolo, spune el. Și eu voi pleca. Am trei locuri de veci...și zâmbește.

-Laci, dacă ai trei, înseamnă că încă nu te-ai hotărât să ne lași, îi răspund.

Vorbește adesea despre tatăl lui, care a fost antrenor de tenis. Tenisul, pentru Laci este un al doilea sport preferat. Cunoaște tenismani vechi ai Clujului (Cici Boldor, Dorin Vingan, etc.) și vorbește cu dragă aducere aminte despre micul grup de la Constructorul, de pe vremuri.

Nu poți să nu simți cum apa te cuprinde, după ce intri în apă…îi place să spună asta.

Și mai are o expresie: Eu învăț și cheia franceză să înoate, dacă vine la ore și, evident, dacă vrea să învețe. Acesta este, în multe cazuri, răspunsul lui Laci pentru persoanele care vin cu frică la bazin.

La început, aveam dubii. Acum îl cred și sunt foarte norocoasă că pot lucra împreună cu el. (Helga Demeny, antrenor de înot)

Vă spuneam că este antrenorul ideal, mai ales pentru copii. Îi place să lucreze cu ei, să se joace (culoarul este plin de jucării de apă la lecțiile lui) și să le admire erformanțele.

Are foarte multă rabdare. Se apropie de fiecare copil, îi învață povestea, află ce îi place să mănânce, care este jucăria lui preferată, dacă iubește animalele și în ce grupă sau clasă este.

În general, reușește, fără efort, să creeze o atmosferă foarte plăcută și amuzantă pe parcursul ședintelor.

 

Lecții de înot la Club Moving
Lecții de înot la Club Moving

 

Până la urmă, zâmbetul cald și dragul de oameni pot fi, împreună, cheia succesului!

Și am avut dreptate, chiar dacă uneori are gânduri mai gri, Laci nu va pleca curând dintre noi. Am aflat că are multe planuri pe care vrea să le împlinească, iar cei apropiați au încredere că va reuși.

Își dorește să traverseze Lacul Belis, care, spre deosebre de Tranița, are o temperatură mult mai scăzută și o lungime de aproximativ 4 ori mai mare. Dar, este motivat și gândește pozitiv.

Unii dintre voi veți spune că nu e suficient. Vă recomand să-l cunoașteți!

Fie că aveți nevoie de îndrumare pentru perfecționarea tehnicii de înot, fie cunoașteți  un copil sau un adult care nu ștu să înoate, Laszlo Elefant poate ajuta! Îl găsiți, în fiecare zi (când nu e în concediu) la Club Moving Cluj 

Club Moving
Club Moving

 

P.S. Nu te certa cu Laci, e greu să-l contrazici…e mândru și are dreptatea lui. 🙂

2 COMENTARII

  1. Confirm cele spuse in articol! Fara gluma si fara exagerari, m-a facut sa iubesc inotul. E adevarat ca si eu am tras, e normal si absolut logic ca nu de un antrenor depinde totul, indiferent cine e acel antrenor, dar in ceea ce il priveste, a facut absolut tot ce putea face omeneste vorbind. Si nu exagerez, nu vreau sa-i aduc laude aiurea sau sa-i fac reclama. Te face sa iubesti inotul nu doar pt ca iti explica tehnica, ci pentru ca te face sa constientizezi si sa simti fizic cat de bine iti face acest sport, cat de mult te schimba in bine. Odata ce te apuci de inot, iti dai seama ca te schimba in bine la nivel fizic (evident), dar in mod surprinzator te schimba si la nivel mental. Cu Laci inveti sa treci peste niste limite pe care nu iti imaginai ca o sa poti trece vreodata. Exemple? Cand am inceput sa merg la inot, abia daca faceam 14 lungimi de bazin fara oprire, dar cu eforturi mari, obosind foarte tare. Dupa ce am inceput sa lucrez cu el, am ajuns sa fac si 120 de lungimi de bazin (3000 de m) in cca. 60 de minute. Asta e un exemplu elocvent, dar care nu poate nici pe departe sa explice frumusetea pe care o descoperi in acest incredibil sport cu ajutorul lui Laci. Recomand oricui sa se apuce de inot, mai ales apeland la un antrenor. Diferenta intre a inota „de capul tau” si a inota supravegheat de un antrenor, care iti explica miscarile de inot, care iti corecteaza obisnuintele gresite, diferenta e foarte mare si decisiva pe termen lung. Daca locuiesti in Cluj, ai sansa fantastica sa te antreneze Laci. Ar trebui numaidecat sa profiti de sansa asta. 🙂

  2. Daca aveti copii sau cunostinte care fac inot cu acest profesor si asistentul lui, atentie, am sa va povestesc ce s-a intamplat in dimineata zilei de 18.03.2017 la piscina Clib Moving din Cluj unde sustine cursuri Elefant Laszlo.
    La ora 10, 10-12 copiii de 4-5 ani de la gradinita Tandarica din Grigorescu erau pregatiti sa inceapa ora de inot. Educatoarele ii lasa si pleaca catre vestiar. Unul dintre ei, plangea in suspine, il vad ca nu e deloc in forma, refuza categoric sa participe la exercitiile de incalzire. Profesorii, fara o vb.buna pt.el, mereu il mustrau ca in clipa urmatoare sa participe activ la exercitiile lor! Apoi, cand cu totii s-au asezat in fund pe marginea bazinului, l-au introdus improtriva vointei lui cu picioarele in apa (copilul urla in hohote), deja situatia incepea sa fie cel putin stranjenitoare pt.celelalte 8 pers.care se mai aflau in bazin. Lucrurile nu s-au terminat aici, pt.ca nu a vrut sa intre in apa, in urlete si zbatandu-se, i-au pus aripioare gonflabile si l-au aruncat in apa, amenintandu-l ca il duc in coltul opus al bazinului si-l lasa acolo. Atunci nu s-a mai putut, am intervenit in forta, am chemat educatoarele, managerul, am sunat directoarea gradinitei, ca sa aflu ca victima acestui incident, tocmai a revenit in colectivitate dupa o perioada in care a fost retras de parinti de la gradinita avand o cadere psihica si cosmaruri noaptea. Atitudinea managerului Moving a fost cel putin dezamagitoare, „dorinta parintelui este sa inoate copilul nu sa stea pe margine”. Nu are rost sa mai comentez! Stim cu totii ca de la al familiariza cu apa si pana al forta la propiu sa inoate e cale lunga si nu poate avea loc oricum, cu atat mai putin prin forta. Sportul inseamna disciplina dar nu teroare. Mai lipsea sa-l loveasca. Femeia de servici care a fost martora la tot ce s-a intamplat, mi-a spus, sa ramana intre noi, ca nici nu stiu cat de des se-ntampla situatii similare la ora acestui profesor.
    Am trimis mail si grupului care administreaza franciza Moving pe Romania, nu stiu daca interventia mea va avea un efect, pt.mine a fost socant momentul. Asa ca parinti, platiti ore acestui profesor si exista sansa sa ramana traumatizat.

Comments are closed.

Mai Multe

More article