EvenimenteOlimpiada de cultură generală la a doua ediţie-CuGeT 2016

Olimpiada de cultură generală la a doua ediţie-CuGeT 2016

Elevii şi tinerii clujeni au, din nou, ocazia de a demonstra cunoştiinţele generale pe care le-au acumulat. Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni, CuGeT, se află la a doua ediţie.

Astfel, din octombrie şi până în decembrie 2016, tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani vor concura, în funcţie de performanţe, în mai multe etape.

Vor fi împărțiți pe trei categorii de vârstă și vor completa, în concurs, contra-cronometru, teste grilă. În finală se vor întrece în fața publicului, în cadrul unui spectacol televizat, având șansa de a câștiga premii în valoare totală de 15.000 de lei.

Pentru fiecare categorie de vârstă, câștigătorul premiului I va merge acasă cu 2.500 de lei, ocupantul locului doi cu 1.500 de lei și cel de pe locul trei cu 1.000 de lei.

Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj, iniţiatorul şi organizatorul acestui proiect, are alături, ca parteneri, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca și Inspectoratul Școlar Județean Cluj.

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni, CuGeT, prima ediţie, a avut loc în octombrie 2015 şi a însemnat peste 7.500 de participanți din 22 de licee partenere din judeţul Cluj.

Popularitatea de care s-a bucurat prima ediție ne-a încurajat ca la doar cinci luni de la finală, să le oferim din nou șansa tinerilor clujeni să-și testeze cunoștințele de cultură generală. Am fost impresionați de entuziasmul și perseverența participanților și suntem nerăbdători să vedem cum s-au pregătit pentru această ediție (Mihaela Rus, Președintele Asociației Femeilor de Afaceri Cluj).

Printre cele 25 de licee clujene care s-au înscris deja în a doua etapă a competiției se numără Colegiul Național „Emil Racoviță”, Liceul Teoretic „Avram Iancu” și Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea”.

Toţi tinerii care doresc să participe se pot înscrie pe site-ul proiectului www.cuget.afacj.ro, până la data de 26 octombrie.

afis-olimpiada-cuget-1

 

 

 

 

Concursul începe cu etapa pe clasă, în 26 octombrie. Elevii care răspund corect la minim 20 dintre cele 25 de întrebări se califică direct în semifinală (19 noiembrie).

 

În paralel, tinerii de 18-25 de ani vor susține prima proba în data de 29 octombrie. Primii 15 din cele trei grupe de vârstă se vor întâlni în marea finală, desfășurată în data de 26 noiembrie, sub forma unui show televizat.

Cea de-a doua ediție CuGeT beneficiază de o finanțare de 25.000 de lei de la bugetul local, în urma competiției de proiecte desfășurată de municipalitate în luna aprilie.

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este organizată de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj. Web for Cluj este partener media în acest proiect!

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Mai Multe

More article