Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariNicoleta Salamon: Viață în pași de dans

Nicoleta Salamon: Viață în pași de dans

Mama ei își amintește că Nico (așa cum îi spun și cei mici, dar și cei mari dintre elevii ei, pasionați de dans), pe când avea vreo 3 ani a văzut, la televizor, un dans al balerinelor și, de atunci a spus că își dorește să devină o grațioasă dansatoare. Normal, nu a folosit aceste cuvinte, dar privirea ei, plină de admirație, spunea totul.

La 9 ani, în clasa a 4-a s-a mutat la Cluj, tocmai din Bacău, mai exact, Onești, locul în care s-a născut. Cu siguranță vă gândiți că a venit în frumosul nostru oraș, împreună cu părinții. Ei bine, nu!

Pasiunea copilului de 9 ani a depășit limitele confortului casei părintești și, cu siguranță nu s-a pliat, în totalitate, pe dorința mamei…normal, puneți-vă în locul ei. Cu bagajul pregătit, fetița plăpândă de atunci a luat în piept viața și, înainte de a împlini 10 ani a ales să locuiască într-un internat din Cluj. Mica balerină resărea din când în când în noaptea…mai mlt de singurătate decât de frică. Nu putea renunța! Așa ceva nu va face niciodată! Chiar dacă antrenamentele erau multe, iar muncă destul de grea…Cine a spus că e ușor să devii o bună balerină, un dansator de excepție? Totul părea și mai complicat fără mama alături. A găsit însă un echilibru și a luptat să demonstreze că se poate.

După ce a terminat Coregrafia, la Cluj, undeva prin anii 1984-1985, a fost timp de un an coregraf al lotului de gimnastica de la Onești ‘Nadia Comăneci’.

Atașată deja de Cluj Napoca, a revenit în urbe unde și-a găsit locul. În urmă cu 25 de ani, Palatul Copiilor din Cluj a devenit locul de muncă, mai exact o a doua casă și asta pentru că, Nico este foarte iubită și foarte solicitată. Cercul de dans modern i-a adus recunoașterea de pedagog talentat, inspirat și…uneori…sever, dar cum să poți obține premii și performanță fără exigență și consecvență. Numai în ultimii 5 ani (2009-2014) a câștigat 50 de locuri I la concursurile naționale de dans, fără să luăm în considerare locurile II și III și participarea la concursurile internaționale.

Nicoleta Salamon, premii
Nicoleta Salamon, premii

Nico este un profesor îndrăgit și aparține categoriei dascălilor care se știu face respectați.

De curând, Nicoleta a trecut un prag al vârstei…pragul către profunzime, înțelepciune și drag pentru frumosul e care l-a realizat până acum. Copiii, așa conspiratori cum le place să fie, s-au pliat imediat pe ideea unei surprize reușite și …storcătoare de lacrimi.

Iar surpriza a avut sens!

 

Complotul a fost pus la cale cu mare dibăcie și multă imaginație de către Geni…Genoveva, fiica Nicoletei. Și dacă vă întrebați cumva…da, și ea iubește dansul, coregrafia și copiii, însă ei putem spune că îi este mai ușor…o are pe mami alături!

Nicoleta Salamon
Nicoleta Salamon

Mai Multe

More article