Poveşti de bineMisterul urechii interne...responsabilă şi pentru răul de maşină

Misterul urechii interne…responsabilă şi pentru răul de maşină

Răul de maşină, ameţelile, vertijul sau migrenele pot fi date uitării dacă acceptați și tratamentul unui osteopat.

Pentru că e vremea concediilor, a deplasărilor de lungă durată cu autoturismul, dar şi pentru că mulţi dintre noi suferim de rău de maşină, i-am făcut o vizită Danielei Folodi, unul dintre cei 6 osteopaţi recunoscuţi ai Clujului.

Mă aşteptam să aflu lucruri noi, ca de fiecare dată, însă nu îmi imaginam că se poate scăpa de răul de maşină.

Practic, este vorba despre o problemă vestibulară care necesită recuperare dinamică, iar osteopatia poate echilibra anumite dezechilibre musculo-scheletice și posturale.

Urechea internă, este responsabilă de multe disconforturi pe care ajungem să le simţim tot mai des.

Simplele ameţeli, răul de maşină sau chiar mai mult, pornesc de la un dezechilibru ce are loc în urechea internă. În aceste situaţii ne-am obişnuit să înghiţim pastile. Din păcate, problema, în esenţa ei nu este rezolvată, iar efectul dezechilibrului trece doar pe o anumită perioadă de timp. (Daniela Folodi, specialist osteopat, Cluj Napoca)

Responsabilitatea păstrării echilibrului o are ureche internă cu labirintul cohlear, ce include canalele semicirculare, canale care conţin celule specializate pentru determinarea mişcărilor şi a schimbărilor de poziţie.

Multe dintre ameţeli apar în urma unor probleme ale sistemului vestibular al urechii interne.

O nevrită vestibulară, o labirintită, boala Meniere (afecţiune a urechii interne manifestată prin episoade spontane de vertij însoţite de scădere de auz şi de senzaţie de plenitudine sau presiune la nivelul urechii), vertijul paroxistic, migrenele sunt doar câteva dintre patologiile care ne pot duce cu gândul la o problemă cauzată de urechea internă.

Când urechea internă suferă şi mai mult, mă refer la infecţii virale, atunci noi suntem deranjaţi de zgomote puternice şi sunete înalte a vocii şi avem senzaţie mai puternică de ameţeală.

Consultul medical este absolut necesar în aceste situaţii pentru că situaţia impune tratament medicamentos. (Daniela Folodi, specialist osteopat, Cluj Napoca)

Rolul osteopatului, pentru a reechilibra urechea internă, este foarte important. Acesta trebuie să stabilească un program personalizat de gimnastică medicală, cu accent pe musculatura posterioară.

Intervenţia osteopatului, tratamentul impus de acesta şi îndrumarea pe care o oferă el, grăbeşte recuperarea, indiferent de cât de grav sau complicat este cazul. Medicamentele, singure, nu rezolvă o problemă vestibulară.

Cât de minunat funcţionează organele noastre!

https://www.youtube.com/watch?v=bwCz3Q8y-PM

 

Rămâneţi sănătoşi!

Programări la specialist puteţi face AICI sau la numărul de telefon 0740648673

Alte informații despre osteopatie și Daniela Folodi AICI

2 COMENTARII

Comments are closed.

Mai Multe

More article