Poveşti de binePuterea şi efectele Terapiei Vampir

Puterea şi efectele Terapiei Vampir

Cu toate că, după pronunţarea cuvântului Vampir… te-ai putea gândi la ceva …ciudat, PRP (Platelet Rich Plasma- plasmă bogată în plachete sangvine), cunoscută şi ca “terapia vampir”, este o procedură de înfrumuseţare, întinerire, tratament.

Terapia Vampir este una de ultimă generaţie. Ea îmbină tehnologia de vârf cu abilitatea de regenerare naturală a corpului.

Tot mai mulţi specialişti în dermatologie şi dermatosmetică, folosesc tehnica PRP pentru reîntinerirea pielii, la nivelul feţei, gâtului, decolteului şi a mâinilor, dar şi pentru tratamentul alopeciei areata.

Terapia Vampir se adresează, în special acelor pacienţi care doresc o îmbunătăţire a aspectului pielii şi, care, în acelaşi timp, refuză să apeleze la injectarea cu o substanţă chimică sau artificială străină propriului corp.
Procedura începe prin aplicarea unei creme anestezice pentru atenuarea senzaţiei neplăcute din timpul injectării. Sub directa supraveghere a pacientului, utilizând o cantitate mică din propriul sânge al acestuia, tehnica PRP procesează rapid sângele, separând plasma bogată în plachete sangvine. Ulterior, aceasta este reinjectată în zona care necesită tratament, cu ajutorul unui ac fin. (Veronica Moisil medic specialist dermatolog cu competenţe în dermato-cosmetică)

Plachetele sangvine generează factori de creştere, care induc regenererarea naturală a pielii şi neosinteza de colagen în zona tratată.

Injectarea PRP durează aproximativ o oră, în funcţie de dimensiunea zonei tratate.

 

Când luaţi în considerare un astfel de tratament, trebuie să ştiţi că, pentru început, sunt necesare două şedinţe la interval de o lună. Ulterior, tratamentul va fi solicitat o dată pe an. (Veronica Moisil medic specialist dermatolog cu competenţe în dermato-cosmetică)

Înainte de a enumera avantajele acestei proceduri, Terapia Vampir, vă spun că pentru orice consultaţei în materie de înfrumuseţare prin tehnici dermato-cosmetice şi terapii moderne puteţi apela cu încredere la dr. Veronica Moisil. Programările se pot face AICI.

Terapia Vampir
Terapia Vampir

PRP (Terapia Vampir) este o tehnică simplă şi sigură, eliberează factorii de creştere esenţiali pentru vindecarea şi regenerarea pielii; stimulează celulele stem mezenchimale şi producerea de colagen.

De asemenea, foarte important de ştiut este că, la locul injectării sunt eliberaţi factori de creştere (FGF, PDGF, TGF-ß , EGF, VEGF, IGF), mici molecule care acţionează ca mesageri pentru iniţierea procesului de regenerare a pielii. Aceşti factori sunt eliberaţi în mod natural în corp în cazul unei leziuni a pielii, cu scopul de refacere a ţesutului lezat. Plasma sangvină conţine mulţi factori esenţiali, precum: nutrienţi, vitamine, hormoni, electroliţi şi proteine. (Veronica Moisil medic specialist dermatolog cu competenţe în dermato-cosmetică)

 

Procedura, în condiţiile executării ei de către un specialist, are risc redus de infecţii şi este indicată în diverse ramuri ale medicinii: dermato-estetică, ortopedie, în tratarea plăgilor postoperatorii, oftalmologie şi stomatologie.

 

Mai Multe

More article