Poveşti de bineMind and soulMind and Soul Web Story - Marele Gatsby, Unora le place jazzul...

Mind and Soul Web Story – Marele Gatsby, Unora le place jazzul şi Gianna Nannini

Dragii noştri, continuăm şi azi, pentru a 15-a săptămână, recomandările noastre Mind&Soul Web Story pentru acest weekend :

Cartea săptămânii – Marele Gatsby de Francis Scott Fitzgerald

„The Great Gatsby” este una dintre cele mai profunde şi tuburătoare poveşti de dragoste din literatura începutului de secol XX, o capodoperă a genului, un roman iconic al tuturor timpurilor. Romanul a fost ecranizat în mai multe rânduri, avându-i drept protagonişti pe Robert Redford, iar mai apoi pe Leonardo Di Caprio, însă cartea în sine este ceva cu totul excepţional. Se citeşte uşor, are un fir narativ captivant, iar „visul american”primeşte aici o nouă conotaţie. Personajele imorale, luxul exorbitant, opulenţa, strălucirea, dragostea şi finalul tragic, sunt ingredientele care fac această carte un „must-read”.

Filmul săptămânii – „Unora le place jazzul”

Filmul cu titlul original „Some Like It Hot” a fost lansat în 1959, şi a produs încasări de peste 25 milioane de dolari, un adevărat succes de box office al acelor ani. După aproape 50 de ani, American Film Institute l-a clasificat drept cel mai mare film de comedie al tuturor timpurilor. Povestea este adorabilă, scenariul de excepţie, iar despre distribuţie nu mai are rost să vorbim atunci când o amintim pe Marilyn Monroe, Tony Curtis şi Jack Lemmon.  Chiar si azi, după aproape 60 de ani, este la fel de savuros şi merită văzut sau revăzut.

Piesa muzicală a săptămânii – Gianna Nannini – Bello e impossibile

Gianna se apropie de 61 de ani, însă rămâne una dintre cele mai mari voci ale muzicii italiene. Cântă şi azi cu acelaşi entuziasm iar timbrul său inconfundabil continuă să facă deliciul publicului de pe toate continentele.

Imaginea săptămânii – Data de 30 aprilie este dedicată pe plan internaţional celebrării  jazzului, aşa încât, jazz să fie…

Puteţi să ne trimiteţi ideile voastre, să ne împărtăşiţi ce anume v-a plăcut, ce v-a inspirat, ce v-a făcut clipa, ziua sau chiar lumea mai frumoasă, ce v-a relaxat, inspirat, îmbogăţit sau chiar…ce v-a transformat viaţa.

Bucuraţi-vă mintea şi sufletul cu lucruri frumoase.

Mai Multe

More article