EvenimenteJazz in the Park

Jazz in the Park

Jazz_in_the_Park1
Jazz in the Park

Un fenomen social care va umple Parcul Central în acest sfârşit de săptămână şi „care vorbeşte despre bucuria libertăţii”, se doreşte a fi această a II-a ediţie a Festivalului Jazz in the Parc, un eveniment prin care organizatorii şi-au propus să promoveze muzica jazz de calitate, chiar în centrul Clujului, gratuit, pentru un public interesat să afle cum este posibil ca aceeaşi notă muzicală cântată în fiecare seară, să sune diferit de fiecare dată.
Directorul artistic al evenimentului, Alin Vaida, ne invită să verificăm „pe viu” acest lucru:
Este un proiect care promovează muzica bună dar şi locaţiile inedite, noi propunându-ne încă de la prima ediţie să promovăm un eveniment serios în Parcul Central, iar acum că am reuşit, vrem să promovăm un gen muzical foarte popular în afară, mai puţin popular la noi. De această dată facem combinaţii puţin excentrice, de la jazz clasic până la proiecte rock adaptate specificului festivalului nostru.
Dacă vineri seara au concertat Luz Azul, o trupă de bossa nova din Belgrad, după care Teodora Enache şi Lars Danielsson au susţinut un concert extraordinar, urmaţi de trupa Jazzybirds, sâmbătă 5 iulie, urcă pe scenă Youvenis-un proiect manifest coordonat de prof. Dan Tohănean şi JazzyBIT, un trio de jazz, latin, funk şi blues. Vor încheia seara cei de la Moonlight Breakfest, cu o combinaţie de „retroelectro” şi vocal de jazz, ei vin împreună cu Les Ateliers Nomad, care promit un spectacol cu efecte vizuale inedite.

Duminică seara, 6 iulie, îi putem asculta pe cei de la Loungerie II, Mara&Kult Studio Artist dar şi pe „acusticii” Les Elephants Bizarres. Tot duminică seara, la Opera Maghiară va avea loc şi concertul extraordinar susţinut de Melanie Pain, franţuzoaica cu o voce de neuitat. Acesta este singurul concert la care intrarea este pe bază de bilet sau invitaţie.
Pe lângă muzica bună, Jazz in the Parc înseamnă şi relaxare şi activităţi pentru toată familia.

Zonele de relaxare presupun o carte bună, adusă de iniţiatorii proiectului „Cu cărţile pe faţă”, pe care o puteţi citi gratuit pe unul dintre multele hamace ce vă aşteaptă la umbră, sau, veţi putea testa noile biciclete Pegas sau eBike-urile aduse special în parc în aceste zile, ori testaţi-vă îndemânarea la atelierele de ceramică sau în competiţiile de „treasure hunt”. Asta, dacă nu vă veţi pierde printre standurile celor peste 100 de expozanţi care vând cărţi bune, obiecte vechi de artă, rochii sau bijuterii handmade. Nu rataţi, de asemenea, prezentarea de modă a designerului clujean Călina Langa, colecţie intitulată „Rochia Calendar-Vara”. Iar dacă vi se face foame, intraţi în zona foodcourt, unde vor fi produse pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele.
Şi pentru că în următoarele două zile, la Cluj Napoca se anunţă temperaturi de 28 grade C, haideţi să ne dăm întâlnire pe iarbă, în Parcul Mare, ziua cu o carte interesantă în mână, iar seara, ascultând jazz de calitate.

 

Redacția

Mai Multe

More article