Poveşti de binePoveşti cu mâncareIris Delice – o poveste dulce…din Cluj

Iris Delice – o poveste dulce…din Cluj

În urmă cu câteva săptămâni am avut ocazia să îl întâlnesc pe Peter Schuller, persoana din spatele laboratorului de cofetărie Iris Delice. Este un loc cât se poate de dulce, unde iau naștere zi de zi deserturi menite să aducă zâmbete pe chipurile clujenilor.

Îmi amintesc în detaliu ziua in care am gustat unul dintre preparatele lui, iar atunci mi-am dat seama, încă de la începutul conversației cu el, de pasiunea pe care o are pentru deserturi. Cu puțin noroc, am început să colaborăm, având aceeași viziune și axându-ne mereu pe calitatea produsului.

Curios, l-am întrebat care este povestea din spatele laboratorului și cum a luat naștere. Iată ce mi-a povestit:

“Totul a început de la bunica mea. Pasiunea ei pentru gătit am moștenit-o încă din copilărie, când îmi petreceam foarte mult timp cu ea în bucătărie. În vremea respectivă ea inventa mereu deserturi noi, îndrăznețe, era o persoană care iubea  să dăruiască oaspeților tot ce e mai bun. În ultimii trei ani am început să mă dedic mai mult cofetăriei. La început m-a inspirat munca și pasiunea Olguței Iliescu (cofetar instructor la Horeca School), după care am studiat cărțile celor mai buni cofetari din lume, am participat la cursuri de perfecționare alături de patiseri de renume internațional și mai ales, am experimentat foarte multe rețete acasă.  Au urmat tot felul de încercări  până când am reușit să obțin torturile și deserturile pe care le-am gândit, totodată învățând să-mi perfecționez tehnicile.

În luna martie a acestui an, a luat naștere povestea Iris Delice. Este un loc în care punem foarte mare accent pe calitate. Este un laborator în care pentru prepararea deserturilor folosim doar unt și frișcă din smântână, celelalte semipreparate din grăsimi vegetale fiind excluse. Mai mult decât atât, pentru preparatele noastre folosim doar ciocolată de cea mai bună calitate, de la cei mai renumiți producători din Franța și Belgia. Blaturi, mousse-uri, inserții, decoruri sau glazuri, toate sunt realizate în laboratorul nostru.

Mereu mi-am dorit să mă autodepășesc în prepararea deserturilor și să înfrunt noi provocări, chiar dacă de multe ori este nevoie de ore întregi de muncă pentru realizarea acestora. Pun foarte mare accent pe gust și pe texturi corecte. Cu deserturile noastre doresc să împărtășesc o emoție, când gustă cineva dintr-un produs, să fie wow, să fie perfect, să fie unic.

Ne-am propus să avem un meniu dinamic, în funcție de sezon și de disponibilitatea ingredientelor, astfel putând oferi experiențe noi consumatorilor. În fiecare dimineață ne trezim cu aceeași pasiune pentru deserturi și suntem conștienți că doar prin multă muncă si inventivitate putem oferi gusturi rafinate pentru  cererea tuturor clienților noștri.”

Dacă v-am făcut poftă, puteți vizita pagina de Facebook: Iris Delice, unde veți găsi meniul cu toate produsele împreună cu o scurtă descriere ale acestora și desigur, multe, multe poze “delicioase”.

 

Alexandru Szabo

 

Mai Multe

More article