Fie că e vorba de păr, față, mâini sau picioare, culoarea și stilul imprimă atitudinea și mesajul pe care îl transmiți. Avem nevoie de asemenea să experimentăm, să facem schimbări, să evoluăm, în funcție de emoțiile pe care le trăim și de străile pe care le parcurgem în evoluția noastră.
Dacă, nu demult, la mare căutare erau unghiile cât mai lungi şi cât mai ascuţite (cu forma de migdală și stiletto), azi lucrurile s-au mai schimbat. Se poartă unghiile scurte sau medii, cu o formă cât mai naturală. Pe ele, e în trend să fie pictate, cu ojă, modele grafice, minimaliste, să se aplice pietre şi glitter sau să se scrie, cu cea mai subţire pensulă, mesaje sau scrisori.
Printre desenele cele mai solicitate sunt jumătăţile de lună, globurile şi fulgii de nea. Negrul, şi pe unghii, se mai găseşte în trend, iarna aceasta, iar frech-ul şi ombre-ul cu sclipici sunt în top, pe locurile doi şi trei.
Oja semipermanentă este o combinație între ojă normală și gel.
O manichiură cu ojă semipermanentă este mai rezistentă (între 2-3 săptămâni), se aplică în maximum 45 de minute şi poate fi dată jos oricând, în funcţie de dorinţa celei care o poartă făr a fi afectat patul unghial. Oja semipermanentă are şi dezavantaje: se usucă la lampa UV/led şi nu poate modifica lungimea unghiei. (Rodica Peterfi, Salonul Erin, Cluj-Napoca)
Prin comparaţie, manichiura cu gel se aplică pe toate tipurile de unghii (moi, exfoliate sau care au suferit modificări de structură). Cu ajutorul gelului, unghiile pot fi construite oricât de lungi, iar acest tip de manichiură rezistă până la 2 luni de zile. Un alt avantaj al manichiurii cu gel este, comparativ cu manichiura clasică, perioada lungă de timp la care se recomandă întreţinerea profesională, 3-4 săptămâni.
Pe de altă parte, pentru a păstra obiectivitatea, acest procedeu de aplicare a gelului, are şi câteva dezavantaje. Dacă tehnica de pilire folosită pentru pregătirea unghiei este dură se poate fragiliza patul unghial. Dacă tehnica de aplicare a agelului nu este corectă, poate dăuna unghiei şi chiar înlesni apariţia micozelor sau a mucegaiului. Dacă se dorește renunţarea la gel, trebuie să ştii că procesul de îndepărtare subțiază unghia, iar timpul de aplicare poate dura între 2- 3 ore. (Rodica Peterfi, Salonul Erin, Cluj-Napoca)
Pentru că s-a deschis de curând în Cluj-Napoca, mai exact pe Rapsodiei, la numărul 4, noii clienţi ai Salonului Erin beneficiază, până la sfârşitul lunii decembrie, de o reducere de 20% din prețul afişat.
- Cursuri de specializare în digitizare şi comunicarea prin joc şi storytelling, Erasmus+ - 2 sept. 2024
- Baloane cu aer şi sunet de tobe la apus, pe uliţe, la Jazz in the Park - 2 sept. 2024
- Cu „picimea” la Untold - 10 aug. 2024