Poveşti de călătorieFestivalul Awake de la Castelul Teleki din Gornești

Festivalul Awake de la Castelul Teleki din Gornești

Awake, festivalul care a reunit pentru 4 zile o mulțime de artiști din întreaga lume, a avut un singur scop – să o ofere o experiență unică pentru corp, minte și suflet, după cum spun organizatorii. Și au reușit! Arta a pus stăpânire peste așa zisul cel mai frumos castel din Ardeal, castelul Teleki din localitatea Gornești.

Încă de la început, festivalul a fost cuprins de muzica electronică, pop și alternativă, toate într-un cadru pitoresc, pe malul râului Mureș. Pe cele 4 scene (The Cube, Castle Lounge, River Stage și The Wire) au urcat artiști internaționali care au susținut concerte remarcabile.

Pe lângă muzică, cei prezenți la festival s-au putut bucura de o expoziție de artă și de un “cinema sub pod” (Cinema Under the Bridge), unde au rulat filme și au fost prezentate piese de teatru.

Nici la capitolul mâncare nu au stat rău organizatorii, preparatele oferite de multitudinea de camionete satisfăcând papilele gustative ale tuturor gurmanzilor. Mai mult decât atât, cafeaua de specialitate a fost asigurată de prietenii noștri clujeni.

Toate acestea nu ar fi fost posibile decât la poalele Castelului Teleki, a cărui arhitectură barocă domină împrejurimile. Construit în secolul XVIII, iar apoi devastat în timpul celui de-al doilea Război Mondial, castelul reușește să rămână o construcție impunătoare.

Deși în primele două zile ploaia ne-a cam dat bătăi de cap, atmosfera a fost unică. În weekend, în schimb, soarele și-a făcut simțită prezența, iar festivalul s-a încheiat în cel mai frumos mod posibil: un concert intitulat Bohemian Symphony, susținut de Orchestra filarmonicii Târgu Mureș.

Articolul precedentPortret de Transilvania
Articolul următorMalta, insula de miere (II)

Mai Multe

More article