Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariExercițiu de sinceritate și imaginație

Exercițiu de sinceritate și imaginație

Am făcut de toate în cele aproape 2 luni de izolare.

În prima etapă, de capul meu: curățenie maniaco-compulsiv-obsesivă în toate cotloanele casei, apoi reorganizare-sortare dressing, face lift total balcon cu vopsire-redecorare-inundare de flori, am inventat și sofisticat mâncăruri complicate pe care din lipsa de timp și chef nu le-am încercat niciodată, am citit de m-am căpiat și am văzut milioane de filme restante de pe lista dorințelor neîmplinite și am mai lucrat până și în grădina….. toate intens, perfecționist, până la epuizare și saturație.

După ce mi s-a terminat entuziasmul și am epuizat ideile, am început să fur idei de la alții: ca un papagal am făcut prima oară în viață pâine ( de fun și pur și simplu challenging, nu că mi-ar fi trebuit), am învățat limbaj mimico-gestual de pe net ( tot for fun și tot ca papagalul), mi-am îmbunătățit destul de semnificativ câteva limbi citind originalele netraduse ale articolelor și postărilor din mai multe zone ale lumii, mi-am elucidat câteva dileme gramaticale, am vizionat tutoriale de DIY (Do It Yourself) pe miliarde de teme, de la vopsit, coafat, machiaj… la gătit, zugrăvit, reparat electrocasnice, recondiționat mobilier…..apoi m-am pierdut pe net printre studii de biologie, medicină, farmacie, virusologie, fizică cuantică….

Am studiat paginile, viețile, preocupările și activitățile majorității celebrităților care mă fascinau în trecut și care mă captivează încă, căutând învățături, modele, tips-uri sau idei.

Tu ce-ai făcut în ultimele două luni? Ceva mai interesant sau tot așa, ca mine?

Până aici, cred că nu e nici o deosebire între mine și tine, cred că ai făcut cam aceleași chestii, dar AZI….. AZI conjug verbe ( din acelea mai controversate gen mi-ar place vs. mi-ar plăcea) și mă amuză faptul că în cazul „mi-e dor”, predicatul rămâne parcă puțin în urmă și simplul substantiv pus lângă el preia funcția de subiect!

Pentru că am început deja să numărăm pe degete zilele care au mai rămas până la finalul lui #staiacasa și începutul vieții „normale” cu  #poartamasca și #pastreazadistanta, să ne jucăm puțin….

Haideți să conjugăm împreună verbul „a fi” pe subiectul zilei „DOR”. Încep eu și poți continua tu dacă vrei.

Mi-a fost dor să dorm/lenevesc/citesc/meditez/savurez ……. . Mi-a fost dor de liniște/relaxare,/eneveală…

Mi-e dor să umblu/alerg/colind/văd/simt/miros/gust …… Mi-e dor de ( prieteni, oameni reali, în carne și oase, de vacanțe, călătorii…..

Îmi va fi dor de……….Îmi va fi dor să……..Nu stiu încă.  Voi vedea, vei vedea, vom vedea.

Oare îmi va fi dor de exact aceleași lucruri de care mi-a fost dor ???

Mai Multe

More article