Poveşti din Cluj"Din suflet pentru Apuseni" clujenii pregătesc daruri

„Din suflet pentru Apuseni” clujenii pregătesc daruri

Din suflet pentru Apuseni” se organizează de două ori pe an și, de fiecare dată poveștile se termină frumos, cu lacrimi de fericire și recunoștință.

Vom începe cu începutul și, apoi ajungem și la ediția din această iarnă. Sperăm să vă placă povestea.

„În urma campaniei „Din suflet pentru Apuseni” din primăvara trecută, am întâlnit un caz care ne-a atras atenția și care merita, pe deplin, implicarea noastră”, îmi spuneau Ruxandra Căpușan și Marta Palii, cele care au adunat comunitatea din jurul proiectului, prin propriul exemplu.

Așa am aflat că un băiat pe nume Cătălin, în vârstă de 8 ani, locuiește doar cu mama și bunica lui într-o casuță foarte mică, în Apuseni. Și-a pierdut tatăl în urmă cu un an, iar singurul venit pe care familia îl are momentan este cel provenit din creșterea câtorva animale pe langă casă.

„Ne-a atras atenția deoarece avea o sclipire incredibilă în ochi, pe care am văzut-o la prea puțini copii de vârsta lui. Cătălin este mereu fericit și, indiferent cât timp îi ia sa ajungă la școală, nu se plange niciodată pentru că drumul e lung, că e frig sau plouă sau că nu are haine și jucării ca și ceilalți copii.”

Căsuța în care locuiesc cele trei suflete era foarte mică. Aveau o sigură cameră locuibilă, iar a doua pe care o avea casa, tindea să se dărâme și nu putea fi folosită ca spațiu util.

„Noi știm când trebuie să facem ceva, avem ca un al șaptele sau al nouălea simț:). Așa că, ne-am pus pe treabă și am rostuit: 13 oameni dornici să mute munții, 6.500 de lei adunați de pe la oameni de bine, 7 mc de beton, 3 zile lungi libere de la serviciu, 2 îngeri păzitori (mama și bunica) și o comoară de copil. Aveam nevoie și de forță, și, pesemne că cel mic știa pentru că am primit în dar nenumărate zâmbete.”

„Am pornit dis de dimineață către căsuța minune, unde ne așteptau deja trei flăcăi strașnici, puși pe treabă serioasă. A urmat o sesiune de încălzire și, cum altcumva puteam să o facem mai bine, decât cu câteva roabe pline de ciment purtate în sus și în jos.
În scurt timp, fiecare își găsise deja locul în puzzle și treburile mergeau ca pe roate. Fetile cu „bunica” noastră de weekend la cratiță, iar ficiorii la lucru de zor pe micul șantier. În 3 zile am reușit să consolidăm brâul de piatră al casei și să construim niște scări tare faine afară, iar înăuntru, am finalizat camera lui Cătălin. Noua cameră are acum pereți izolați, parchet și tavan nou, un pătuț și un birou scoase din cutia cu panglică roșie și un calculator cu toate acesoriile, pentru micuțul nostru.”

E greu să rezumi în căteva paragrafe o experiență atât de profundă. Cu fiecare vizită, binefăcătorii de la Din suflet pentru Apuseni își aminteau cât de binecuvântați sunt că au putut oferi ajutor. Bineînțeles că dragostea lor de oameni nu se sfârșește cu povestea lui Cătălin, ci dimpotrivă, a crescut.

Campania Din suflet pentru Apuseni, din această iarnă se va organiza în zilele de 21 și 22 decembrie. De data aceasta, oamenii faini cărora le place să facaă bine își propun să ajungă la peste o sută de familii din zona munțiilor Apuseni. Mulți dintre cei care vor beneficia de pachetele donate sunt oameni bătrâni, care locuiesc singuri în zone izolate.

Ce înseamnă pentru noi “o mică atenție”, pentru ei poate însemna, realmente, o speranță de viață. Dar, nu v-am spus nimic despre pachete!

Toți cei care doresc să ajute, în cadrul acestei campanii, pot dona pachete, până în 13 decembrie, la Centrala de Escaladă din Cluj. Fiecare pachet poate conține alimente neperisabile: ulei, faină, zahăr, orez, paste și conserve, dulciuri, cozonac, ceai și cafea; articole școlare (rechizite: creioane colorate, caiete de scris, penar, carți pentru copii; jucării în stare bună, produse de igienă (săpun, pastă și perie de dinți, detergent de haine); dispozitive de iluminat cu baterii și articole sanitare (plasturi, fașă elastică, etc). Articolele vestimentare nu sunt o necesitate prioritară pentru acesti oameni, așa că ele nu vor fi conținute în pachete.

De ce dulciuri, jucării și rechizite? Păi, printre beneficiarii donațiilor se numără și o mulțime de copilași, cărora li se pregătesc o mulțime de surprize dulci și colorate. Fiecare copil va primi un pachet de dulciuri, jucării și rechizite.

Mai Multe

More article