Poveşti de călătorieCreta-insula contrastelor

Creta-insula contrastelor

Dacă visaţi la o vacanţă de vară relaxantă, frumoasă şi la un preţ accesibil, atunci Insula Creta este, cu siguranţă, una dintre destinaţiile ideale. Aproape orice agenţie de turism oferă sejururi în Creta, trebuie doar să vă hotărâţi pe care o alegeţi şi ce doriţi să faceţi pe insulă.
Dacă vreţi să aveţi parte de linişte şi relaxare, atunci puteţi opta pentru o staţiune mai mică, de exemplu Gouves,unde hotelurile sunt chiar lângă plajă şi e mai puţină agitaţie. Dacă, însă, vreţi să vă distraţi şi aveţi în plan să faceţi şi sesiuni de cumpărături, atunci puteţi alege o staţiune mai mare sau unul dintre oraşele de pe insulă.
Creta oferă multe posibilităţi şi variante de petrecere a timpului liber, este o insula mare, cu nenumarate plaje paradisiace şi cu multe oraşe bogate în vestigii şi atracţii pentru turişti. Portul şi cetatea din Heraklion, palatul din Knossos, orasele Agios Nikolaos si Chania, celebra plaja Gramvousa cu incredibila laguna Balos, plantatiile de maslini, plaja hippy de la Matala sau peştera unde se spune că s-a născut Zeus, sunt doar câteva dintre locurile pe care merită sa le vizitaţi şi admiraţi în Creta.
Ca si perioda, cea mai recomandata este luna septembrie, pentru că temperatura este suportabilă, iar apa mării este foarte caldă. Şi, dacă vreţi să vă răcoriţi savurând un cocktail la o terasă, ei bine aveţi de unde alege, deoarece Creta nu duce lipsă de astfel de locuri, unde musai trebuie să încercaţi o porţie de fructe de mare proaspete şi delicioase.

 

Daniel Rohianu

Mai Multe

More article