Other web storiesCum să îți alegi camera foto pe care ți-o dorești

Cum să îți alegi camera foto pe care ți-o dorești

O cameră foto performantă nu te transformă neapărat într-un fotograf bun. Așadar, este important să alegi o cameră foto potrivită nevoilor tale.

Trebuie să te gândești înainte la ce fel de fotografii dorești să o folosești și care este bugetul alocat acestei achiziții (trebuie ținut cont că pe lângă body vei avea nevoie de obiective și accesorii precum: card de memorie, o geantă, un kit de curățare, trepied, poate chiar și o baterie suplimentară etc).

Mai mult, gândește-te din timp dacă ai nevoie de funcția video a unui aparat foto, dar și la dimensiunea pe care ți-ar plăcea să o aibă aparatul.

Și acum…pentru cunoscători…principiul după care funcționează un DSLR și o cameră mirrorless.

La aparatele DSLR “lumina traversează obiectivul, apoi întâlnește o oglindă pivotantă care o trimite prin intermediul unei prisme la vizor sau direct la senzor când se ridică”. În timp se uzează și trebuie schimbat.

La aparatele mirrorless oglinda dispare și, totodată dispare uzura, totul fiind electronic, iar dimensiunile aparatului și ale obiectivelor sunt automat reduse.

Alte aspecte notabile la aceste aparate este faptul că au ecran rabatabil și sunt mai ușor de transportat.

Ca și dezavavantaje aș spune că majoritatea nu au vizor optic, ci doar ecran, au autonomie mică a bateriilor și gama restrânsă de obiective deocamdată (este tehnologie nouă).

panasonic_dmc_gf7kk_lumix_dmc_gf7_mirrorless_micro_1112992 X-A1_Black_Front_Left_27mm-52373d1081d57

 

 

Clasificarea DSLR-urilor

clasificare

 

Lumea are impresia că DSLR-urile sunt mai bune, dar există mirrorless-uri mai bune decât DSLr-uri entry-level. Repet, important este să știi pentru ce îți trebuie ca să alegi varianta cea mai bună.

După ce ai ales aparatul foto, vine rândul obiectivelor.

Obiectivele de toate zilele, de concediu spre exemplu, au focală între 10 și 100 mm – asta înseamnă unghi larg la 10 mm și unghi îngust la 100 mm, pentru obiecte îndepărtate și portrete.
obiective zoom
Pentru fotografii “mai artistice” sunt recomandate obiectivele cu focală fixă (fără zoom)

obiective fixe

Aceste valori diferă în funcție de senzorul aparatului.

După obiective, urmează cardurile de memorie – cu cât mai încăpător, cu atât mai bine.

Cu un card de 32 gb puteți face până la 2000 fotografii (jpeg). Recomand Lexar sau San Disk, iar dacă vreți să și filmați, viteza să nu fie mai mică de 40 mb/sec.

Aparate există, depinde doar de nevoile fiecăruia.

Pentru începători eu recomand mirrorless – este mai mic, mai friendly, este tehnologie nouă, iar uzura în timp este aproape zero.

 

Mult success și inspirație!

Mai Multe

More article