EvenimenteConcurs oferit de Opera Națională Română din Cluj-Napoca la spectacolul TOSCA

Concurs oferit de Opera Națională Română din Cluj-Napoca la spectacolul TOSCA

Celebra TOSCA este opera în trei acte a compozitorului italian Giacomo Puccini, pe un libret de Luigi Illica și Giuseppe Giacosa, după drama La Tosca de Victorien Sardou.

Atenta revizuire a libretului de către Luigi Illica, în asociere cu Giuseppe Giacosa i-a oferit lui Giacomo Puccini fundamentul pentru cea mai reprezentativă operă a stilului său de maturitate. Tosca pune în lumină capacitatea sa de a contura, prin intermediul limbajului muzical, personaje complexe, caractere puternice antrenate într-un parcurs dramatic cu final tragic pentru fiecare dintre acestea. Nici cântăreața Floria Tosca, complet dedicată sentimentelor sale pentru pictorul Mario Cavaradossi, însă extrem de geloasă, nici iubitul ei – animat de sentimente revoluționare, capabil de sacrificiul suprem pentru protejarea confratelui său Angelotti și nici josnicul baron Scarpia – șeful poliției pontificale, dominat de atracția față de Tosca, ale cărei favoruri încearcă să le obțină cu orice preț, nu supraviețuiesc tumultului evenimentelor de esență politică și romantică, care se petrec pe parcurul celor trei acte în locații specifice Romei anilor 1800.

Premiera mondială de la Teatro Costanzi din 14 ianuarie 1900 a adus în fața publicului un titlu a cărui popularitate avea să se păstreze de-a lungul timpului. Conform informațiilor din cadrul programului Operabase, în perioada 2007-2012 Tosca s-a situat pe poziția a cincea în topul celor mai interpretate spectacole de operă.

Spectacolul are două pauze şi se încheie în jurul orei 21.30. Vârsta recomandată: 9+

Dacă îți dorești o invitație dublă la spectacolul de duminică, 31 martie, de la ora 18,30 participă la concursul nostru. 

Condiţii de participare:

  1. Like paginii noastre de Facebook 
  2. Like&Share la postarea acestui concurs din pagina noastră de Facebook
  3. Tăguieşte, într-un comentariu, un prieten cu care doreşti să mergi la spectacol.

Concursul se încheie vineri, 29 martie, la ora 17,00.

SUCCES!

Mai Multe

More article