EvenimenteCerere de concediu - perioada Electric Castle 2018

Cerere de concediu – perioada Electric Castle 2018

O dată cu 1 martie cererile de concediu au început să curgă pentru perioada 18-23 iulie (o zi extra pentru recuperare). Dacă încă nu eram hotărâți dacă vom merge sau dacă vom merge doar o zi… ei bine, treaba a fost lămurită: it’s a must!

Electric Castle a anunțat încă o serie de artiști pe care nu vrem să îi ratăm – Jessie J, Mura Masa, Excision, Groove Armanda, Richie Hawtin și mulți, mulți alții.

Țin minte că o urmăream pe Jessie J pe youtube cum cânta și se prostea în camera ei. Apoi a devenit faimoasă o dată cu piesa „Do it like a dude” și toate fetele de liceu eram înnebunite să dansăm ca ea. Al treilea moment pe care mi-l aduc aminte despre ea îl reprezintă concertul de la malul mării, ce a avut loc în urmă cu 6 ani – am cântat până am rămas fără voce. Știe să facă show și cu siguranță ne va electriza cu energia ei!

Dublu nominalizat la Grammy și proaspăt confirmat la EC6 pentru primul său concert din România, Mura Masa este parte din tânăra generație de muzicieni care a crescut având acces la muzică din toate colțurile lumii, iar acest lucru se simte puternic în creațiile lui. Subliniem – foarte tânăra generație! La doar 21 de ani a colaborat deja cu  ASAP Rocky, Stormzy, Charli XCX.

Fiecare piesă este gândită individual, sună foarte diferit și sunt foarte bine lucrate, ceea ce le-a și permis să ajungă în vârfurile clasamentelor din UK și US! Anul trecut, Mura Masa și-a lansat mult așteptatul album de debut, cel pentru care a și primit nominalizările pentru Best Electronic Album și Best Recording Package la Grammy Awards.

Vineri, ne electrizăm cu Excision – unul dintre cei mai buni artiști din zona DubStep la ora actuală.

Show-urile sale sunt la fel de dure precum numele de scenă ales, cu o combinație de muzică, video și lumini ce creează experiențe foarte puternice și memorabile. „The Paradox” este cea de-a treia producție audio-video produsă de Excision și implică o instalație gândită de la zero chiar de artist, care va aduce acest show și la Electric Castle.

Veți avea nevoie de protecție pentru urechi în timpul concertului – Excision e decis de fiecare dată să atingă limitele bass-ului!

Și pentru că post rock-ul sună foarte bine la castel, organizatorii îi propun pe Son Lux, trupa newyorkeză ce și-a lansat de câteva săptămâni cel de-al 5-lea album, “Brighter Wounds” pe care-l vor prezenta în premieră pe România la Electric Castle.

Stilul lor experimental va fi super apreciat la EC, iar concertul va fi cu siguranță demențial!

Puține trupe tinere sunt atât de ambițioase din punct de vedere muzical precum Nothing But Thieves, care se anunță unul din punctele de atracție pentru toți fanii de rock alternativ ce vor fi prezenți la Electric Castle 2018.  În urmă câteva luni, britanicii tocmai au scos pe piață cel de-al doilea album, „Broken Machine”, compus aproape integral în timp ce se aflau în turneu mondial, susținând concerte sold-out în peste 10 țări. Foarte tineri (cel mai „în vârstă” membru are doar 25 de ani), nu ezită să-și invite mamele la concertele lor, mai ales atunci când cântă în deschiderea unor trupe precum Twenty One Pilots sau Muse.

Același post-rock se regăsește și în stilul Múm, trupa islandeză ce probează încă odată că mica insulă generează mișcări creative foarte originale. Kensington continuă tradiția trupelor rock olandeze în festival, foarte iubite de public. The Last Internationale sunt de testat pentru a vedea cum sună folk-rock-ul născut în cluburile din New York și transformat într-un show plin de energie.

Primii artiști români de pe afișul EC 6: Subcarpați, Petre Inspirescu, Otherside și Vița de Vie revin în festival, în timp ce Raresh, OCS, Vunk, Kryptonite Sparks și Class cântă pentru întâia dată la Bonțida.

Primăvara a început bine! Partea bună e că temperaturile scad, iar primăvara va trebui să își facă intrarea din nou, moment în care sper că organizatorii Electric Castle ne vor surprinde la fel de plăcut ca pe 1 martie!

Până atunci, încălziți-vă zilele cu playlistul EC de pe Spotify, pe care îl găsiți aici.

See you at Electric Castle!

Mai Multe

More article