Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariAlbul și negrul în combinații ideale, dar și nefericite

Albul și negrul în combinații ideale, dar și nefericite

Albul și negrul nu ies din modă niciodată, însă capătă nuanțe diferite de la an la an.
Anul acesta, 2020, albul murdar, ivory și unt sunt la loc de cinste. Albul imaculat a ieșit din modă încă de la jumătatea lui 2019. De asemenea, negrul se menține în trend, însă există situații în care o ținută neagră nu este potrivită.

Mai multe despre cele două non culori ce ocupă locuri de frunte în garderobă, în ultimii trei ani, am aflat de la designerul vestimentar Luciana Matei.

Când ești naș la o nuntă sau un botez, nu se recomandă să porți negru. Este vorba despre un eveniment la care toată lumea se bucură, sărbătorește un moment important pentru viața finilor, iar negrul exprimă altceva decât bucurie. Nu mă refer la doliu. Vreau doar să spun că sunt momente în care ar trebui să emani și tu bucurie, culoare. (Luciana Matei, designer vestimentar)

Negrul scoate în evidență personalitatea celui care îl poartă, oferă putere și încredere, în anumite momente.

Eu port zilnic negru. Mie în asigură o stare de bine și mult confort. Referitor la faptul că negrul te slăbește, nu cred că este general valabil. Există culori care te avantajează și altele care scot în evidență ușoare imperfecțiuni ale fizicului. La fel și negru poate să dezavantajeze o persoană cu ten deschis, de exemplu. Așadar, putem avea culori preferate, dar care, folosite în obiectele de îmbrăcăminte, să nu ne stea bine, deloc. Revenind la alb, există o cutumă vestimentară cu privire la nepotrivirea albului atunci când ești invitat la o nuntă. E bine să știm că sunt popoare, în tradiția cărora albul este culoare de doliu, ca în India, de exemplu. (Luciana Matei, designer vestimentar)

Albul și negru, nu doar în piesele vestimentare, s-au asociat, totdeauna, foarte bine. Important este modul în care le combinăm, croiul, modul în care combinăm o cămașă albă cu un pantalon sau un brâu negru.

Nu este o regulă pantalon negru cu cămașă albă sau cămașă neagră cu pantalonul alb, exceptând situațiile în care vorbim de servicii într-un restaurant (chelner sau ospătar).

Uitatul în oglindă, înainte de a ieși din casă este necesar chiar și în situația combinării albului cu negru. Pantalonul poate fi un alb gri și cămașa neagră, însă croiul este necesar să se potrivească în cazul celor două piese. În cazul unei plimbări, pe faleză, un pantalon alb cu o cămașă albă pot fi ținuta cea mai potrivită. Dar, dacă este vorba despre o petrecere sau o cină la restaurant, ținuta poate fi scoasă din normal, din anonimat, indiferent de combinația de alb/negru aleasă, cu un accesoriu colorat (curea, colier sau încălțăminte). Pentru a evita asocieri nefericite e bine să nu folosim prea multe accesorii. (Luciana Matei, designer vestimentar)

Mai Multe

More article