1001 de nopți

De ceva timp mă străduiesc să fac un top al celor mai frumoase librării din Cluj și de fiecare dată schimb ceva în clasament. Pe considerente gen: asta e mai chic,asta-i mai caldă și primitoare,aici m-am simțit cel mai bine,… doamne, ce drăguță e librăreasa sau …ooo, ce colt liniștit au amenajat aici….nu mă mai pot decide.

În fiecare găsesc câte ceva care mă cucerește iremediabil. În fiecare există ceva inedit. Acel ceva magic. Niciodată nu caut ceva anume, dar de fiecare dată găsesc câte o comoară de care pur și simplu nu mă pot despărți.

Ieri văd într-o vitrină 1001 de nopți și mă opresc .

Știți momentul acela în care, brusc, încep să ți se deruleze în minte amintiri? Momentul acela în care începe un film în mintea ta? În care totul din jur dispare și te simți, parcă, teleportat cu totul într-o amintire? Momentul în care toată viața reală din jurul tău dispare, în care uiți prezentul și te lași purtat de imagini, momente, flash-uri colorate și senzații ?

Am savurat senzația timp de câteva momente și am intrat în librărie să pun mâna pe comoară. Cu cărțile în mâini, răsfoindu-le, am înțeles că de fapt le mângâiam, că-mi mângâiam copilăria, că-mi alintam amintirile, că mă reîndrăgosteam de povești, că eram brusc fericită.

Nu știu câți dintre voi ați citit în copilărie 1001 de nopți sau mai degrabă câți dintre voi NU le-ați citit, dar eu am fost pur și simplu îndrăgostită de ele. Cele 1001 de basme arabe au fost un reper al cărților copilăriei mele.

Atunci când cumperi o carte îți oferi un moment de emoție, rememorezi o amintire, satisfaci o curiozitate, evadezi într-o altă lume… Azi am ales să retrăiesc magia celor 1001 de nopți. Voi citi câte o poveste zilnic, timp de 1001 de nopți. Ne revedem în 2023…

Până atunci vă provoc să intrați cât mai des prin librării. Veți avea parte de surprize neașteptate.

Articolul precedentCum să spargi box-office-ul
Articolul următorNunțile și pandemia

Mai Multe

More article