EvenimenteVirtual Reality la TIFF

Virtual Reality la TIFF

InfiniTIFF este despre storytelling, VR și cinema interactiv. Astăzi m-a atras VR-ul, mai ales că în urmă cu un an vizionam documentare de 40-50 de minute pentru a scoate un articol de 100 de cuvinte despre acest subiect. Știam cu ce se mănâncă, știam posibilitățile, știam cam cum ar trebui să fie, dar nu am experimentat niciodată.

După un weekend prelungit, tot ce îți dorești este să mai tragi puțin chiulul de la job. Așa am ajuns să fug către TIFF cu 10 minute înainte de încheierea programului de lucru.

Sunt bilete doar de la ora 17:00 și este super tare! Mă duc la o proiecție VR!

Șefu se pregătea să aprobe printr-o ridicare de mână (sau cel puțin sper că urma o aprobare..), când eu am zbughit-o prin ploaie către Fosta Casă de Modă de pe Barițiu.

Pune-ți geanta mai într-o parte că te vei învârti (pe scaun). Bun… Bulina roșie pe urechea dreaptă, aici ai ochelarii și vizionare plăcută!

Nu vă pot explica în cuvinte cât de impresionată am fost de prima imagine pe care am văzut-o: cerul plin de stele, în slow motion – puteai vedea traseul stelelor, puteai vedea calea lactee.. puteai sa te învârți și să vezi frumusețea acestuia 360 de grade. Apoi m-am trezit la 50 metri deasupra unui sătuc din deșertul Pilbara, de unde am văzut cel mai frumos apus, apoi cel mai frumos răsărit. Am stat între membrii tribului Martu și ne-am uitat împreună la un film. Am fost lângă o bombă atomică și s-au prăvălit pietrele peste mine. O minunăție! M-am uitat la un documentar, dar nu am auzit prea multe, căci eram prea fascinată de natură, de animalele și oamenii care se perindau pe lângă mine.

După documentar a urmat un battle african de excepție: breakdance, popping, locking, krump.. imaginați-vă doar cum stați între cele 2 grupuri, cum dansează cu toată inima lor pentru voi, cum încearcă să vă impresioneze! Cred am fost mai privilegiată decât orice jurat din lume – să fii acolo între dansatori, să îi privești în ochi, să vibrezi pe aceeași suprafață cu ei.. Incredibil!

Nu este realitatea reală, este realitatea virtuală și este impresionantă!

3 demonstrații 360 de grade, trei filme, trei continente și..  3 limbi: primul film a fost în engleză, demonstrația de dans a avut un moderator francez, iar în final.. am dat de nemți! Mi-am încheiat mini-vacanța într-un videoclip muzical, un pic gangsta, alături de un nene cu mustață, 2 motocicliști pe post de bodyguarzi și un grup de majorete ce își fluturau pampoanele.

Oameni faini, mergeți să vedeți un VR! Ai 7 programe din care îți alegi ce vrei să vezi – ficțiune, documentare, tragicomedii, poeme tantrice sau videoclipuri muzicale. Zilnic, din oră în oră, la InfiniTIFF puteți avea o super experiență VR.

Eu mă voi mai duce o tură! Vreau neapărat să văd Escape, primul film românesc 360, regizat de Millo Simulov. Tot el a semnat Hello Kitty și Kiddo, un film în care tu, ca spectator, puteai decide destinul personajelor – m-a intrigat destul de tare. Vreau să văd Escape pentru regizor și apoi, pentru distrubuție.

Ne vedem la TIFF!

Mai Multe

More article