Poveşti din ClujUniversitatea Babeș-Bolyai, locul în care te poți dezvolta pe toate planurile

Universitatea Babeș-Bolyai, locul în care te poți dezvolta pe toate planurile

Universitatea Babeş-Bolyai atrage, în fiecare an, la cele 21 de facultăţi cu 250 de programe pe care le are aproximativ 10.000 de noi studenţi. Astfel, unii dintre cei mai valoroşi tineri ai ţării vin la Cluj pentru a se specializa, pentru a învăţa şi a face primii paşi către o carieră.

Astfel, cu fiecare an creşte şi notorietatea universităţii, şi cea a Clujului care, datorită ei atrage mereu tinere valori ale României şi, mai nou, ale lumii.

Absolvenţii de liceu aleg Universitatea Babeș-Bolyai şi pentru că aceasta le oferă deschidere către alte centre universitare din Europa, datorită are parteneriatelor pe care le are cu instituţiile de top din Europa, ceea ce înseamnă că studenții pot beneficia de burse de studii la aceste universități și pot participa la diverse proiecte de cercetare cu vizibilitate internațională.

Diversitatea lingvistică și cea culturală sunt elemente definitorii ale Universității Babeș-Bolyai, reprezentând specificul care diferențiază UBB de alte universități, nu doar în mediul universitar românesc, ci și în context european. Proiectul de multiculturalitate promovat de Universitatea Babeș-Bolyai a devenit, inclusiv după aprecierile oficialilor europeni, un model la nivel continental.

Şi, fiindcă Clujul este un oraş cosmopolit şi universitatea trebuia să îi semene, aşa că aici studenții pot studia într-una dintre limbile română, maghiară,  germană, engleză, franceză, iar programele de studiu pot fi urmate integral în limba aleasă.

În UBB îşi desfășoară activitatea 21 centre culturale care promoveză culturi, limbi şi moduri de viaţă diferite, îmbogăţind în mod constant perspectiva internaţională a studenţilor.

Universităţii Babeş-Bolyai le oferă studenţilor săi  peste 5.200 de locuri de cazare în cămine moderne, zone de agrement și baze sportive la standarde occidentale.

Dincolo de experiența strict academică, studenția la UBB te aduce în Cluj-Napoca, orașul Capitală Europeană a Tineretului în 2015, un spațiu al culturii, inovației, distracției și oportunităților de dezvoltare profesională.

Studenţii Universităţii Babeş-Bolyai au avut şansa, pe parcursul anilor de studiu, de a se implica în diverse acţiuni sociale, culturale şi sportive derulate de aceasta, care contribuie decisiv la formarea tinerilor în virtutea eficienţei şi profesionalismului.

Astfel, clujenii au avut ocazia de a se întâlni cu producțiile cinematografice ale studenților în cadrul Serilor de film UBB, dar au experimentat și tradițiile specifice studenților străini cu ocazia Serilor multiculturale, acțiuni destinate promovării caracterului multicultural al UBB, dar și stabilirii unor relații deschise, apropiate, informale între tinerii din diferite părți ale lumii veniți să studieze la Cluj-Napoca.

Dincolo de studiul intensiv,  Universitatea Babeș-Bolyai esteo universitate globală, sportul reprezintă, la rândul lui, una dintre direcțiile majore de dezvoltare. Investiția în sport și în sportivi nu a întârziat să își arate rezultatele şi, doar în acest an, echipa de fotbal a UBB a cucerit titlul de campioană naţională universitară şi ocupă un important loc 8 în clasamentul european al universităţilor, în timp ce handbalistele UBB, incluse în loturile României la Campionatele mondiale universitare şi sub 20 de ani au adus la Cluj-Napoca medalia de argint câştigată cu echipa la Campionatul mondial universitar (Malaga), precum şi titlul de cea mai bună marcatoare a Campionatului Mondial sub 20 de ani (Moscova).

Activităţile prezentate mai sus reprezintă doar o parte din acţiunile la care viitorii studenţi ai UBB vor putea lua parte, întrucât Universitatea Babeș-Bolyai este universitatea care pune cu adevărat umărul la construcția viitorului studenților ei.

Pentru sesiunea de toamnă 2016, mai sunt câteva locuri neocupate, şi anume :

Relaţii internaţionale şi studii europene – Taxă- 229 locuri

Relaţii internaţionale şi studii europene (germană) – Buget -2 locuri, Taxă -75 locuri

Relaţii internaţionale şi studii europene (engleză) – Taxă – 30 locuri

Management – Buget-2 locuri, Taxă- 44 locuri

Studii Americane – Buget-3 locuri,  Taxă -36 locuri

Administraţie Europeană – Buget- 7 locuri, Taxă- 38 locuri

Relaţii internaţionale şi studii europene ID – Taxă- 89 locuri

Mai Multe

More article