Poveşti din ClujPoveşti pentru cei mariUn altfel de târg pentru mirese. Sell your dress-rochii "cu experienţă"

Un altfel de târg pentru mirese. Sell your dress-rochii „cu experienţă”

SELL YOUR DRESS este un altfel de concept pentru un târg de mirese, cu câteva dintre cele mai importante accesorii pentru o nuntă reuşită.

În primul rând, majoritatea produselor comercializate la acest târg sunt rochii: rochii de mireasă noi sau purtate o singură dată şi rochii de gală, modele unicat şi foarte elegante. Preţurile sunt bune, pentru toate buzunarele, iar regulile de participare şi de încercare a veşmintelor sunt foarte stricte.

Şi acum, de la început:)!

Pornind de la ideile că rochiile de mireasă noi necesită investiţii semnificative, iar cele care se vând online şi care au fost purtate cel puţin o dată :), nu prea ai cum să le probezi şi să îţi tihnească 100%, Rodica Peterfi (regizorul, scenograful şi actorul principal al conceptului) s-a gândit să organizeze, măcar de 2 ori pe an, un târg la care să se întâlnească ambele părţi (persoane fizice) cele care vând şi cele care doresc să cumpere. Evenimentul are reguli stricte de participare şi de probare a rochiilor. Prima ediţie, organizată la finalul lui 2018 a fost un succes, dar Rodica ştie că se poate şi mai bine.

Pentru a doua ediţie, cea din 23-24 februarie, de la Cercul militar din Cluj, a găsit câţiva noi parteneri şi, împreună colorează mai bine oferta târgului de rochii de la Cluj.

Rochiile pot necesita modificări pentru a deveni perfecte. La târgul Sell your dress, Ana Muntean, proprietarul unui atelier de creaţie vestimentară şi tânără mămică a doi băieţi, va oferi sfaturi cu privire la alegerea modelului şi eventuale ajustări pentru rochiile de mireasă sau de gală. Anei îi plac bunul gust şi calitatea pe care le promovează la noul ei atelier din Cluj-Napoca.

Florile sunt printre cele mai importante la o nuntă. Le găsim în decoruri, în buchetul miresei, în pieptul naşilor…peste tot. Magdalena Groza se pricepe de minune la aranjamentele florale naturale. Afacerea ei este la început şi cam asta este „situaţia economică” a întregului grup de şase fete care fac să se întâmple Sell your dress. Magda este veselă şi se adaptează uşor nevoilor, gustului şi pretenţiilor, dar îi plac mult şi provocările!

Rămânem la flori şi aranjamente, dar din cele pe care le poţi admira ani buni şi nu în poze. Adina Crancu are o răbdare „de chinez bătrân”. Ştie bine ce face şi lucrează ore în şir la aranjamente şi buchete din flori  false care arată foarte reale. Pentru Adina o nuanţă naturală de verde înseamnă şi două zile de confecţionat zeci de frunze până când culoarea este cea potrivită.

Alina Patricia Cîmpan le are şi ea cu nunaţele, nu pe flori, ci pe faţă. Este o tânără talentată, care, prin makeup îşi trăieşte cariera de vis. Plină de energie, în cele două zile de eveniment va oferi demonstrații de înfrumuseţare.
La final sau la găsirea fiecărei potriviri clientă-rochie, se cuvine să se audă un clinchet de pahar. Dora Cruceriu a învăţat despre struguri şi vin de la soţul ei. Împreună au înfiinţat o podgorie. Tot împreună se bucură de cules, stors strugurii şi de vinul bun care le iese.
Vii la Sell your dress, ai parte de degustare de vin!

Pentru asta şi pentru a proba prima rochie de mireasă albă din viaţa mea, voi merge şi eu!

 

Mai Multe

More article