EvenimenteUBB ocupă din nou prima poziție din țară în clasamentele internaționale

UBB ocupă din nou prima poziție din țară în clasamentele internaționale

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă prima poziție în țară și este pe locul 595 la nivel internațional în rankingul RUR (https://roundranking.com/), acreditat de IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence (https://ireg-observatory.org/en/) și inclus în Metarankingul Universitar, dat publicității marți, 27 aprilie 2021.

 „Mă bucur să văd performanța foarte bună a universității noastre și în acest ranking, mai ales că analiza academică este una complexă (educație/cercetare/relații internaționale), este dublată de indicatori administrativ-financiari riguroși (sustenabilitate financiară), iar rezultatul științific se bazează pe sistemul performant Web of Science (prin Clarivate Analytics). Dincolo de rolul principal de diagnoză academică pe care îl au aceste rankinguri, pentru a susține apoi politici academice bazate pe dovezi, reamintesc în acest context elevilor că UBB, alături de alte universități de prestigiu din țară, poate fi o alternativă excelentă, prin raporturi calitate/costuri, la universitățile din străinătate, ei putându-se forma aici ca buni specialiști și buni cetățeni, într-un context caracterizat în aceste universități și de mobilități și colaborări internaționale numeroase”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David

Rankingul RUR include 1.150 universități din 85 de țări ale lumii (din cele aproximativ 30.000 de  instituții de învățământ superior existente în lume) și utilizează 20 de indicatori academici distribuiți în patru categorii: (1) educație (predare); (2) cercetare științifică; (3) diversitate internațională și (4) sustenabilitate financiară.

Mai Multe

More article