Pentru că ştiu că vă plac secretele, mai ales atunci când vine vorba ca acestea să vă uşureze munca în gospodărie, am scotocit atentă, pentru a găsi mici trucuri de care să faceţi uz în diverse situaţii incomode în gospodărie.
Sacoul preferat din catifea s-a umplut de scame?! Nu vă faceţi griji, deoarece îl puteţi curăţa foarte uşor folosindu-vă de o perie de haine pe care o înmuiaţi în sare şi cu care periaţi apoi haina, uşor, în direcţia ţesăturii.
Rămânem în sfera curăţării hainelor şi vă mai spun că murdăria rezistentă de pe gulerul şi manşetele unei cămaşi se îndepărtează mult mai uşor dacă le umeziţi mai întâi, le ungeţi cu puţin şampon căruia îi daţi un timp de 4-5 minute de acţionare şi abia apoi le puneţi în maşina de spălat sau le spălaţi cu mâna.
De pontul pe care vi-l voi împărtăşi în minutele următoare am beneficiat şi eu şi vă spun că este valabil 100%! De câte ori vi s-a întâmplat ca atunci când călcaţi haine de culori mai închise, pe care nu le-aţi protejat de căldura fierului cu o pânză sau cu un tifon, să vă alegeţi cu un lustru de toată frumuseţea?! Ei bine, data viitoare când vă grăbiţi şi vă stricaţi haina, dregeţi situaţia cu ajutorul ceaiului negru. Înmuiaţi o cârpă mai aspră în ceai şi aplicaţi cu încredere pe locul strălucitor al materialului uşor ars. Iar data viitoare fiţi mai atenţi atunci când călcaţi haine!!!
Şi dacă tot am vorbit de fierul de călcat, dacă pe talpa acestuia s-a lipit scrobeala sau plasticul din hainele de fibre sintetice, frecaţi uşor locul respectiv fie cu praf de cretă, fie cu vin, şi ştergeţi apoi suprafaţa cu o cârpă moale. Desigur, fierul de călcat nu e cald, altfel riscaţi neplăceri foarte mari!!!
Un alt mic secret pe care domnii noştri de această dată, asta ca să nu se simtă exluşi, ar fi bine să îl cunoască, este cel legat de modul mult mai uşor de a bate cuie, în lemn, unde altfel…procedeul de lucru va fi mult mai uşor dacă le înmuiaţi vârful în grăsime sau săpun.
Carmen