Totul este în noi

Revelionul – pentru unii o noapte care promite, care aduce speranţa, considerând-o un nou început, pentru alţii o noapte ca oricare alta, supraestimată.

Au apărut în ultimele zile o mulţime de articole legate de cumpăna dintre ani, tradiţii, superstiţii, aşa da/aşa nu: bani în buzunar, haine noi, ceva roşu, vâsc pe masă, vâsc deasupra capului, alături de “consumă şampanie, peşte, carne de gâscă”.

Iubesc tradiţiile, dar nu îmi place că au fost amestecate abuziv cu superstiţii şi strategii de marketing.

Dacă tot acordăm atât de mult credit ultimei nopţi din an, eu i-aş propune fiecăruia dintre noi un exerciţiu, o recapitulare scurtă a succeselor, a micilor irealizări sau eşecuri, a persoanelor care ne-au trecut „pragul sufletului”, a lucrurilor mărunte pe care le-am obţinut spre bucuria noastră…bine, acum gândiţi repede o soluţie, cea mai potrivită, pentru cea mai importantă „problemă” din viaţa voastră.

Ultimul pas, închideţi ochii şi imaginaţi-vă pe voi, în 2015, în cel mai frumos peisaj posibil, iar problema este deja rezolvată. Deschideţi ochii şi găsiţi binele din jurul vostru…iar dacă e mărunt, faceţi-l important şi zâmbiţi.

Cum îmi spunea o persoană înteleaptă în urmă cu ceva timp:

             “totul este în noi, iar exteriorul ne aminteşte cine suntem”

Mai Multe

More article