Poveşti din ClujOamenii frumoși ai ClujuluiTinerii frumoși ai Clujului: Alexandru Râpeanu-campionul la informatică

Tinerii frumoși ai Clujului: Alexandru Râpeanu-campionul la informatică

Informatica a început să îmi placă din a 6-a când am dat peste o problemă mai grea care mi s-a părut foarte interesantă. Informatica nu e grea. Trebuie doar să creezi un program care să facă ceea ce îi comanzi tu să facă.

Informatica e frumoasă, îți dezvoltă creativitatea, iar rezolvarea unor probleme aparent imposibile te provoacă în mod plăcut. (Alexandru George Râpeanu)

Când am auzit aceste cuvinte despre informatică, o materie care pentru mine înseamnă foarte multe semne, cifre și calcule, nu mi-a venit să cred. Apoi, m-am uitat mai atentă la Alexandru și l-am vazut zâmbind. Pentru el este pasiune, iar această pasiune ocupă 80% din viața lui.

George Alexandru Râpeanu, elev la Colegiul Național Emil Racoviță din Cluj Napoca a obținut anul acesta medalia de aur la informatică, la olimpiada națională, calificându-se, astfel, în lotul național de informatică pentru juniori al României. Lotul național de juniori, după cum bine știți, este compus din cei mai buni 12 elevi din țara din clase până la a 9-a.

Alexandru se reaxează rezolvând probleme la informatică. Are prieteni și știe să își facă timp și pentru ei.

În clasa a VII-a, când am luat argintul am știut că se poate mai bine. Am căutat un profesor bun și l-am găsit pe Petru Trâmbițaș de la Learnhouse din Cluj. El este student și stilul lui mi se potrivește mai bine. (Alexandru George Râpeanu)

Și a ajuns departe. Este numărul doi în România și reprezintă o nouă șansă a Clujului, după 2011, de participare la Balcaniadă. Și, aș spune mai mult, Alexandru este șansa Clujului de a câștiga o poziție frumoasă la Balcanianda din septembrie 2017.

Pentru George Alexandru Râpeanu, a fi membru în lotul restrâns al României înseamnă să fii membrul unui grup de prieteni care se provoacă reciproc, într-un sens bun, care se ajută, rezolvă probleme împreună și colaborează permanent. Și nu doar „cei mici” între ei, ci și seniorii sunt deschiși și pregătiți să ofere ajutor.

Ucrainienii și rușii sunt cei mai bine pregătiți dintre participanții la Balcaniadă, dar George nu se teme de ei, ci așteaptă să facă față unei noi provocări.

Informatica în trei cuvinte se poate defini ca formule pe calculator, mi-a mai spus Alexandru și a plecat. Avea de împachetat pentru excursia cu clasa în care urma să plece…că doar e vacanță.

 

Mai Multe

More article