Poveşti de călătorieSuri şi Alexis Jr., copiii care au casa pe pârtia de ski

Suri şi Alexis Jr., copiii care au casa pe pârtia de ski

Oana mică, Suri, cum i se spune acasă (de la surioară) are 4 ani, iar Alexis Jr., fratele ei e mare deja, a împlinit 8 ani. De când au venit de la maternitate, din Cluj, au locuit la baza pârtiei de ski de la Cavnic, pe domeniul SuperSki. Mami şi tati, împreună cu bunicii, au amenajat aici o casuţă mică, dar încăpătoare pentru toţi, în mijlocul naturii.

Aşadar, casa lor a fost dintotdeauna în mijlocul naturii, în aer curat.

Afacerea noastră este una de familie, care a crescut de la an, la an. Tot anul locuim aici, pe pârtie, şi noi şi părinţii mei, bunicii copiilor. Toţi ne implicăm foarte mult în administrarea a tot ceea ce ţine de domeniul schiabil: restaurant, hotel, căsuţe, pârtii şi instalaţiile de urcare şi, de câţiva ani, avem şi piscine, în interior şi exterior. Ca destinaţie turistică, suntem deschişi pe tot parcursul anului, deci este nevoie de noi zilnic.

Oana şi Alexis au crescut cu noi alături, în fiecare zi. Au un altfel de copilărie, comparativ cu ceilalţi copii de vârsta lor, de la oraş, de exemplu. Îşi doresc mult să se implice alături noi, aşa cum pot ei, în toată rutina zilnică, şi ne bucură asta. (Oana Poenar, administrator SupeSki Cavnic)

Oana mică, prima oară a alunecat cu placa şi apoi a început să umble

Alexis şi Oana au început să schieze de foarte devreme, mai ales pentru că, toată lumea în jurul lor schia.

Ei au văzut, mai ales iarna, mai multe persoane pe schiuri decât umblând pe stradă. Aşa că primii paşi pe schiuri, i-au făcut foarte rapid. Oana, imediat ce a învăţat să stea în picioare, când o coboram în atelierul de închiriat, se urca pe toate plăcile aşezate pe sol. Nu ştia să spună mare lucru, la un an, dar era preocupată de cum să îşi ţină echilibrul, pe cele două picioruşe, sus pe placă, chiar şi la baza pârtiei. (Oana Poenar, administrator SupeSki Cavnic)

Nu s-a lăsat până nu a pus-o mami pe o placă mică, mică, doar pentru ea. Aşa, a început Oana mică alunecările, pe pante foarte line şi scurte.

Apoi, a învăţat să schieze la 2 ani şi 9 luni şi a coborât toată pârtia, cu mare uşurinţă.

Nu îi forţăm să stea pe schiuri. Acum Oana are 4 ani, iar Alexis Jr. 8 ani şi jumătate. Şi el s-a urcat pe schiuri, devreme, la 1 ani şi jumătate. La 2 ani şi jumătate, a coborât pentru prima oară, toată pârtia. De la 7 ani se dă singur cu placa. (Oana Poenar, administrator SupeSki Cavnic)

Părinţii micuţilor nu au insistat cu începerea sporturilor de iarnă, atât de repede, chiar dacă au fost încântaţi de evoluţia lor, în special a mamei, Oana, care este şi instructor de ski.

Şi ce să facă altceva cei mici? Pe tablete şi calculatoare nu prea au voie, iar la televizor nu se uită şi, atunci, le rămâne explorarea naturii, indiferent de anotimp.

Aşadar, micuţii Oana şi Alexis locuiesc pe domeniul schiabil, de când s-au născut, cu mama, tata şi bunicii şi, dacă le treci pragul, îi vei întâlni, cu siguranţă, în casă, în restaurant, la apre-ski, împreună cu bunicul, cu treabă pe pârtie, cu mama la şcoala de ski sau cu bunica în caserie. Îşi găsesc tot timpul companie, învaţă observând totul şi cresc, într-un mod diferit faţă de alţi copii de vârsta lor.

Iar, dacă eşti turist de iarnă, la SuperSki, şi vei vedea, după lăsatul serii, un copilaş, în cabina utilajului care lucrează pe pârtie, să ştii că Alexis merge adesea, cu tata şi bunicul, să facă zăpadă artificială, să bată pârtia sau să oprească tunurile.

Nu şi-au dorit viaţa de la oraş

Părinţii au încercat şi viaţa la oraş, în Baia Mare, acolo unde copiii merg la şcoală şi la grădiniţă, dar nu a fost o soluţie mai lungă de două săptămâni. Cei mici au dorit să se întoarcă şi, părinţilor iubitori de natură, le-a fost suficient acest imbold, pentru a anula planul locuitului la oraş.

Piticii merg zilnic la şcoală şi la grădi, în marele oraş din apropiere.

Suntem toţi patru pe aceeaşi lungime de undă, avem aceleaşi preferinţe şi atunci când mergem în concedii şi mă bucură această dinamică de familie. Ne bucurăm că îi creştem în natură şi cu drag de tot ce reprezintă aceasta, făcând sport şi respirând aer curat. (Oana Poenar, administrator SupeSki Cavnic)

Mai Multe

More article