EvenimenteSeară japoneză la Cora, în Cluj, pentru copii şi părinţi

Seară japoneză la Cora, în Cluj, pentru copii şi părinţi

În Japonia, în 23 decembrie este Ziua Împăratului. Evenimentul nu putea trece neobservat pentru părinţii din Floreşti, lângă Cluj. Încă de anul trecut (2014), ei au un obicei pe care doresc să-l continue…celebrarea unei culturi internaţionale a ţării care îşi serbează ziua, într-o anumită perioadă.

De exemplu, în 2014, şi copiii şi părinţi s-au distrat bine de tot la zilele maghiară, olandeză, spaniola, turceasca, frantuzeasca şi de ziua naţională a românilor.

Mai bine zis, au fost seri culturale, dar petrecute şi povestite şi pe înţelesul celor mici. S-a prezentat istoria ţării, lucrurile care o definesc, atracţiile turistice, s-a degustat câte un fel de mâncare tradiţională şi, cei mai talentaţi au susţinut momente artistice (dans, poezie, o poveste interpretată…). Copiii au savurat momentele de degustare, dar şi cele de hand made, create special pentru ei (confecţionare de evantaie, picturi pe figurine din gips…)

Vă spuneam ceva despre Ziua Împăratului…ei bine, toţi membri Asociaţiei Părinte în Floreşti au un nou plan, o Seară Culturală a Japoniei, programată pentru 17 ianuarie, între orele 16 şi 19. Nu va fi în aer liber, ci la Hipermarketul Cora, la Spaţiul de joacă şi în zona gastro (prepararea şi degustarea de sushi).

Copiii şi părinţii care vor participa, vor avea ocazia să vizioneze o prezentare a Japoniei, să picteze figurine tematice din ipsos, sub îndrumarea Codruţei Moldovan, să admire un costum tradiţional de gheişă şi evantaie japoneze şi să afle secretele masajului Japonez Yumeiho cu Sandra Ladar, terapeut Yumeiho din Cluj-Napoca.

…exact, Sushi! La ora 18.00, fix, la raionul gastro puteţi avea parte de o demonstraţie cu degustare de Sushi. Vine un bucătar renumit de la restaurantul Nobori.

Însă, ci mici pot începe distracţia de la ora 17,00, tot la Cora, în spaţiul de joacă Hiperica. Aici se organizează un atelier de origami condus de Andreea Mihis, de la Centrul de Artă şi Cultură Japoneză.

 

 

Locurile nu sunt limitate şi nici condiţionate de vreun cost, însă dacă doriţi să vă implicaţi şi să participaţi la eveniment, în special pentru atelierul de origami, se recomandă înscrierea, în prealabil la adresa contact@parinteinfloresti.ro.

Webforcluj.ro este partener al acestui eveniment pentru că ne plac întâlnirile interesante. Aşadar, noi vom fi acolo!

 

Mai Multe

More article