Poveşti din ClujPovești hămăcite în parcul din centrul Clujului

Povești hămăcite în parcul din centrul Clujului

Ce ceva vreme, în Parcul Central din Cluj Napoca au început să apară tot mai multe hamace. Legate de copaci, de toate culorile și formele, aceste obiecte ideale pentru relaxare sunt prilej de bucurie pentru familii sau pentru public, în cazul evenimentelor organizate în parc.

Cristi e din Cluj Napoca. Își dorește mult să aibă casa lui, însă, deocamdată locuiește la bloc împreună cu soția și cei doi pitici. Băiatul cel mare are doi ani. Pentru el, montarea hamacului este o adevărată aventură.

Abia așteaptă ca tata să găsească locul ideal pentru neobișnuitul hamac. Îmediat după ce Cristi îl fixează între cei doi copaci, micuțul începe și sare în „pătuțul” ideal pentru somnul de amiază. Da, doarme în hamac indiferent de câtă lume e prin preajmă…a fost învățat de mic 🙂

Cristi se mândrește cu hamacul lui. Pe lângă faptul că are o formă diferită de ceea ce știm noi că se încadrează în normal, este un cadou din partea soției, adus special pentru el, din Anglia. Cel mai greu este să găsească locul ideal pentru că e nevoie de 3 copaci…așezați în triunghi…mult prea special hamacul acesta.

Cristi și hamacul sunt nedespărțiți, în special atunci când merge la vreun eveniment în aer liber sau când pleacă într-o excursie. Cristi mai are un băiat. A împlinit 4 luni și îi place și lui să stea pe hamac, la aer curat, în parc. Poate că, în curând, și cei mici vor avea propriile hamace, că tot e la modă.

Imre a venit din Harghita împreună cu familia și acum locuiește la Cluj. L-am găsit în Parcul mare în timp ce își monta hamacul într-o frumoasă zi de vară. Fetița lui, îl admira. Tata urma să îi ofere …un fel de căsuță, un loc în care să stea liniștită…foarte puțin, ca orice copil inteligent care se plictisește repede.

Din păcate Imre nu are timp, decât în weekend, să iasă cu hamacul la iarbă verde, iar atunci preferă Parcul din centrul Clujului, un loc primitor pentru toți oamenii de bine care își doresc timp prețios în natură alături de cei dragi și prieteni noi.

 

Și, cine poate sta în casă pe vreme bună, mai ales dacă în parc s-a dat drumul la hămăceală…?

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai Multe

More article