Poveşti din ClujPovestea argilei care devine metal

Povestea argilei care devine metal

Corina Gheorghe este pasionată de bijuterii și obiecte de artă pe care, în urmă cu ceva vreme, le făcea din Fimo,

 

Bijuterii FIMO Corina Gheorghe
Bijuterii FIMO Corina Gheorghe

iar acum le confecționează din argilă de metal.

Totul a început cu Facultatea de Marcheting din București, dar și cu o pasiune de familie. Împreună cu sora ei, Corina a învățat că răbdarea dă super roade mai ales atunci când iubești ceea ce faci.

Îmi place să le bibilesc, spune Corina.

Bijuterii Fimo Corina Gheorghe
Bijuterii Fimo Corina Gheorghe

În timp ce modelau acasă, fiecare în ritmul ei, Corina se gândea ce bine ar fi dacă ar exista un tip de argilă pe care să o modelezi, iar la final să se transforme în metal, mai exact în argint. pentru ea părea since fiction, însă, în realitate, așa ceva exista ce câțiva ani.

Nu a trecut mult timp și Corina a plecat în Spania la un curs de Art Clay să să învețe cum se pot confecționa astfel de bijuterii minune și să devină instructor.

După aproximativ 6 luni de zile de muncă, răbdare și pasiune…rezultatul a fost unul minunat pentru Corina.

Acum, la scurt timp de la întoarcerea în țară și după aproape 2 ani de lucru cu acest tip de argilă, Corina Ghorghe, primul instructor de bijuterii din argilă de metal, din România, predă workshopuri în toată țara, în fiecare loc în care se adună iubitori de frumos și o cheamă și pe ea să-i îndrume.

A fost și la Cluj, iar după 2 zile de atelier de lucru, învățăceii și-au confecționat singuri două pandantive și câte un inel.

 

Eu am aflat că e în urbe și am rugat-o să vă arate și vouă cum se face cu argila asta:)

 

 

 

Mai Multe

More article