Poveşti de bineMasajul Thailandez şi de cuplu sunt, în realitate, fără finalizare:)

Masajul Thailandez şi de cuplu sunt, în realitate, fără finalizare:)

De cele mai multe dăţi, când aduci vorba despre masajul thailandez, apar zâmbete şi ridicări de sprâncene pe faţa interlocutorului, mai ales dacă acesta este bărbat.

De curând am aflat că există şi masajul de cuplu (da, nu prea sunt umblată pe la saloane:)). Am ales să vă spun lucruri despre ambele tipuri de masaj pentru că niciunul nu presupune finalizare…(da, din aceea) pentru că, practic, nu este vorba despre sex, ci de un alt fel de relaxare.

În realitate, masajul thailandez este despre eliberarea tensiunii musculare şi a durerii provocate de muşchii contractaţi, despre o tehnică specială  de decompresie şi eliberare a tensiunii musculare.

Ne aşezăm pe malul Lacului Beliş, într-o dimineaţă cu soare. Găsim specialistul, aşternem izolirul şi…începem să urmărim o şedinţă de masaj thailandez, ca la carte.

masaj THailandez (5)

Tehnica originală a masajului Thai este incredibil de benefică pentru organism, iar efectele dureză până  la 2-3 saptamani! Câteva dintre recomandările acestui tip de masaj sunt: anchilozarea, durerile coloanei vertebrale, problemele digestive sau cele ce ţin de somn.

Nu ai nevoie de o thailandeză pentru a beneficia de un masaj Thai, ca la mama lui acasă, specialişti pregătiţi să te încânte cu tehnica lor găseşti şi în Cluj Napoca, la Salonul The Secret.

Vă spuneam ceva despre masajul de cuplu. 

Am îndrăznit să încerc pe pielea mea masajul în tandem sau la 4 mâini. De fapt, adevărul este că am avut parte de o surpriză pe care am primit-o cu uimire, iar mai apoi cu mare plăcere.

Stăteam cu faţa în jos pe masa de masaj aşteptând, ca aşa cum mi s-a promis, să mă relaxez. Deodată am simţit pe talpa dreaptă, două mâini; nimic neobişnuit. La 5 secunde, încă o pereche de mâini îmi masa talpa stângă, iar asta era ciudat mai ales că nu mă aşteptam să mi se facă masaj la 4 mâini.

masaj tandem

 

Ce a fost cel mai plăcut, lăsând la o parte toată senzaţia unică de relaxare, a fost că ambele terapeute se completau perfect. Până şi presiunea aplicată în timpul masajului era, parcă, sincron, ca într-un sport de echipă. Acesta este şi secretul reuşitei unui masaj în tandem: armonia coordonării gesturilor terapeuţilor pentru a crea mişcări perfect sincronizate.

Masajul în tandem este originar din Tibet şi necesită dexteritatea şi talentul a doi maseuri profesionişti. Masajul tandem este mult mai relaxant decât cel clasic. Relaxarea se obţine mai uşor şi este mai profundă.

În timpul unei şedinţe de masaj clasic, creierul încearcă să menţină legătura cu realitatea, urmărind mişcările şi gesturile făcute de maseuri. În cazul masajului în tandem, creierul nu mai poate ţine pasul cu mişcările celor 4 mâini şi abandonează în favoarea relaxării totale.

Masajul de cuplu are perfectă legătură cu masajul tandem, doar că împlică doi receptori de relaxare (sună mult mai bine decât pacienţi :)). Cei doi terapeuţi lucrează sincron, pe două persoane (fiecare la un individ) care au ales să mergă împreună la o şedinţă de masaj. Cel mai important, în întreg procesul de relaxare este armonia, aşa că aveţi grijă pe cine alegeţi să vă fie alături într-un masaj terapeutic de cuplu.

 

Indiferent de ce variantă de masaj alegi, Salonul The Secret din Cluj Napoca are specialişti pregătiţi să îţi satisfacă aşteptările.

 

Mai Multe

More article