EvenimenteJurnalul Soarelui

Jurnalul Soarelui

„În mai puțin de 10 ore, mă urc în primul tren care va apărea în gară. Nu am niciun ban și niciun plan. Am doar o poftă mare să gust din viață. Nu știu unde voi dormi, ce voi mânca, ce voi afla pe drum […] Voi vedea în câteva ore. Am să notez tot ce va fi. Nu știu dacă e bine sau rău ce scriu de aici încolo. Tot ce știu e că e sincer. Și real”

Asta e premisa. Despre ce s-a întâmplat după, s-ar putea scrie o carte. Dar stai! Din fericire, chiar s-a scris și nu s-a cenzurat nimic!

După un drum lung și plin de peripeții, Jurnalul Soarelui, volumul de debut al Alinei Pietrăreanu, ajunge și în București. Prima lansare a avut loc în mișcare, chiar în trenul care duce spre mare, urmată de o altă lansare, la fel de atipică, în Vama Veche. Jurnalul Soarelui se întoarce, acum, în capitală, gata să spună o poveste reală despre cum o călătorie prin România poate deveni un drum inițiatic, plin de revelații despre viață.

Vă invităm Joi, 24 mai, în grădina J’ai Bistrot (Calea Griviței 55, București), începând cu orele 19, să petrecem împreună o seară de poveste, cu discuții la o felie de pepene roșu, cu lectură și cântec.

Despre ce a făcut și pe unde a umblat cartea vin să ne cânte DBLTRBL. Poate îi știți, poate i-ați auzit sau i-ați văzut fără să știți că sunt ei. Double Trouble sunt două personaje misterioase, două voci și o chitară acustică, care știu să lase muzica să vorbească și să o acordeze direct la soare.

Un alt invitat special vine direct din Alba Iulia, cu flow-ul la pachet, Dobran Marius Alexandru, unul dintre oamenii întâlniți pe drum, care au cunoscut Jurnalul Soarelui cât încă era doar o agendă galbenă.

„Pe drum nu te rătăceşti niciodată. Eu mi-am lăsat acasă GPS-ul şi de câte ori am simțit că mă pierd, am mers înainte. Am scris tot ce am trăit. Am scris multe pagini în tren. Multe şi în gară. Am scris peste tot. Am trăit peste tot.” (Alina Pietrăreanu)

Alina Pietrăreanu este absolventă a Univeristății de Artă Teatrală și Cinematografică “Ion Luca Caragiale” din București, specializarea Artele Spectacolului – Actorie. În vara anului 2017, la doar 20 de ani, Alina se rupe de realitatea vieții cotidiene și  pornește într-o călătorie inițiatică prin România, în încercarea de a se descoperi pe sine și de a „gusta” din viața adevărată. Își pune în rucsac un schimb de haine și agenda galbenă și pornește spre gară. Jurnalul Soarelui apărut la Editura Bookzone este suma tuturor experiențelor trăite în cele două luni petrecute pe drum.

„Povestea inedită și reală care stă la baza acestei cărți te face să tresari instant, stârnindu-ți pe loc curiozitatea. Asta și pentru că autoarea cărții, Alina Pietrăreanu, a avut curajul să-și publice trăirile și experiențele exact așa cum s-au derulat, fără să le cenzureze în vreun fel. Formată din multe momente încărcate de erotism, întâmplări pline de umor și experiențe spirituale, Jurnalul Soarelui este o carte complexă, greu de încadrat într-un singur gen. Noi o încadrăm la categoria Cărți Speciale cu o avertizare: Nu citi această carte dacă ești o persoană pudică, căreia îi plac subiectele banale!” (Isabela Ivan, director editorial Bookzone)

 

Sursa: Alina Pietrăreanu

Mai Multe

More article