EvenimenteÎn câteva zile începe ediția cu numărul 4 CuGeT - Olimpiada de...

În câteva zile începe ediția cu numărul 4 CuGeT – Olimpiada de Cultură Generală

Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni este un proiect unic în România, care încurajează dezvoltarea culturii generale a tinerilor și premiază curiozitatea și pasiunea pentru cunoaștere și educare.

Aflat la cea de-a patra ediție, proiectul se desfășoară sub forma unei competiții în mai multe etape, în care participanții din cele trei categorii de vârstă (clasele IX-X, XI-XII și tineri de 18-25 de ani) vor concura prin completarea contra-cronometru a unor teste grilă, iar în finală se vor întrece în fața publicului, în cadrul unui spectacol televizat.

Întrebările vizează domenii diverse precum Pictură, Sculptură, Arhitectură, Sport, Muzică, Dans, Teatru, Film, Literatura română și universală, Științele exacte, Științele naturii, Geopolitică, Europa și europenism, Istoria orașului Cluj-Napoca, Cultură Web.

CuGeT se adresează tuturor tinerilor clujeni cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani fiind structurat pe 4 grupe și anume: G1 elevi de liceu din clasele IX-X, G2 elevi de liceu din clasele XI-XII, G3 tineri de 18-25 de ani și G4 elevi de liceu din școlile neînscrise in concurs, dar care doresc să participe.

La ediția din anul acesta sunt deja înscrise 31 de școli din Cluj-Napoca iar etapa de masă, cea pe școală se desfașoară miercuri, 16 octombrie de la ora 14,00. Tot ce trebuie să facă elevii este să fie la școală în data de 16 octombrie și să ia parte la competiție completând în maximum 15 minute chestionarul de concurs aferent grupei sale de vârstă, respectiv G1 Sau G2.

Cea de-a doua zi de concurs și anume sâmbătă 19 octombrie este dedicată grupei G3 – pentru tineri de 18-25 de ani și grupei G4 – elevilor de liceu din școlile neînscrise în concurs, dar care doresc să participe. Aceasta etapă pe oraș se va desfășura la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca.

O noutate pentru această ediție este faptul că prin simpla participare la CuGeT , respectiv prin simpla completare a unui chestionar valid aferent grupei de vârstă, tinerii pot câștiga unul din cele 50 de premii surpriză. Premiile surpriză pregătite sunt: 6 abonamente la cele mai mari festivaluri de muzică din Cluj,  10 bilete la TIFF, 10 bilete la Operă și 24 bilete la cinema. Toate aceste premii surpriză sunt oferite aleator participanților din primele 2 zile de concurs: 16 și 19 octombrie.

Semifinala (pentru toate grupele de vârstă) se va desfășura sâmbătă, 26 octombrie 2019, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca.

Ultima etapă, marea finală pentru toate grupele de vârstă va fi desfășurată sub forma unui spectacol televizat în data de sâmbătă, 9 noiembrie 2019 tot la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca.

Premiile pregătite pentru marea finală sunt în număr de 9, câte 3 pentru fiecare categorie de vârstă G1, G2 si G3. La fiecare categorie, câștigătorii locului I vor primi suma de 2.500 de lei, cei care se vor poziționa pe locul II vor câștiga suma de 1.500 de lei, cei clasați pe locul III vor obține suma de 1.000 de lei. De asemenea toți cei calificați în marea finală dar care nu reușesc să ajungă pe unul dintre primele trei locuri vor fi recompensați cu câte 100 de lei.

Înscrierile continuă până în data de 15 octombrie, așadar dați de veste tinerilor care “știu că știu” să participe la cea mai mare competiție de cultură generală a toamnei.

Regulamentul de concurs, precum și alte noutăți le puteți vedea AICI

Mai Multe

More article