EvenimenteI Fiori d’Aprile - Gala Puccini

I Fiori d’Aprile – Gala Puccini

Deși figurează în istoria operei ca reprezentant de seamă al Verismului italian, modul în care compozitorul Giacomo Puccini (1858-1924) a căutat reprezentarea cât mai fidelă a realității în lucrările sale dramatice a fost cu totul deosebit. Rafinamentul în îmbinarea, la nivel muzical, a unor emoții și atitudini contrare precum forța și lirismul, tragismul și seninătatea, dar și în redarea dragostei și pasiunii resimițite de către personajele sale – complexe, însă echilibrate din punct de vedere psihologic – a avut ca rezultat apariția unor titluri sonore precum Manon Lescaut, Madama Butterfly, Il trittico, Turandot, prezente și la ora actuală în repertoriul marilor teatre de operă.

Dornici să împărtășească mai departe această bogăție a creației pucciniene, realizatorii artistici, soliștii și ansamblurile Operei Naționale Române s-au unit cu prilejul unei gale de operă care celebrează, sub semnul primăverii, frumusețea vieții, cu toate implicațiile ei. I fiori d’aprile aduce fermecătoare momente lirice sau incisive, nostalgice, vesele sau inocente, sub semnul evlaviei surorii Angelica (Suor Angelica), al pasiunii arzătoare pe care o simte Des Grieux după întâlnirea lui Manon Lescaut, al dorului și rugăminților fierbinți ale Laurettei către tatăl ei (Gianni Schicchi), sau al sacrificiului suprem prin care își demonstrează dragostea sclava Liù (Turandot). Sunt doar câteva exemple din larga paletă emoțională a serii dedicate în totalitate lui Puccini și ascultătorilor noștri!

Dacă doriți să câștigați o invitație pentru două persoane la acest spectacol, participați la concurs.

Condiții de participare:

  1. Like&Share postării acestui concurs din pagina noastră de Facebook.
  2. Răspunde printr-un comentariu la postarea concursului din pagina noastră de Facebook, cu cine dorești să vezi acest spectacol?

Concursul se încheie joi 19 aprilie, la ora 18,00.

Mult succes!

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Mai Multe

More article