EvenimenteGrupul Milvus și camerele web care transmit live

Grupul Milvus și camerele web care transmit live

Majoritatea vestitorilor primăverii – barza albă, barza neagră, graurii, unele păsări cântătoare –  s-au întors deja în mai toate regiunile țării, iar procesul de cuibărire este în toi. Spre bucuria noastră, în România, în ultimii ani au apărut din ce în ce multe cuiburi monitorizare web, care pot fi accesate online, spre deliciul spectatorilor. Considerăm că este una dintre cele mai bune metode de educație în spiritul conservării Naturii și a animalelor sălbatice.

Camera Milvus, amplasată la un cuib de barză din Dumbrăvioara, județul Mureș, a fost prima de acest fel din țară, ajungând în acest moment la peste 35 de mii de utilizatori unici din peste 10 țări. Acest model a fost preluat și de alte organizații de protecția naturii, iar numărul camerelor a crescut considerabil. Iată o listă cu linkurile care pot fi accesate și care oferă imagini în direct:

 1. Webcam berze 1 – Grupul Milvus – de mai bine de 13 ani, în direct de la Dumbrăvioara, județul Mureș, în fiecare sezon: https://milvus.ro/webcams/storkcam1/ (berze, deocamdată în vizită)
 2. Webcam berze 2 – Grupul Milvus – camera instalată în acest an tot la Dumbrăvioara: https://milvus.ro/webcams/storkcam2/ (berze în cuib)
 3. Webcam vânturei – Grupul Milvus – camera instalată la etajul al – X-lea a unui bloc din Tîrgu Mureș: https://milvus.ro/webcams/falcocam/ monitorizează o pereche de vânturei roșii (vânturel în cuib)
 4. Cuib de barză albă – clujbird.ro – cameră instalată pe un stâlp de medie tensiune în localitatea Vlaha, județul Cluj: http://clujbird.ro/ro (barză în cuib)
 5. Webcam barză alba – Prietenii berzelor – Camera oferă imagini live din cuibul din localitatea Cristian, județul Brașov: https://prietenii-berzelor-cristian.click2stream.com/ (berze în cuib)
 6. Live din cuibul de barză – wildliferomania – în direct din localitatea Cărpiniș, județul Timiș: https://wildliferomania.com/live/barza-alba-carpinis/ (berze în cuib)
 7. Barză alba – wildliferomania – în direct din localitatea Cărani, cuib situate pe un acoperiș: https://wildliferomania.com/live/barza-alba-carani/, (berze în vizită)
 8. Live Șoimul dunărean/ vânturelul roșu – în direct dintr-un cuib amplasat pe un stâlp de înaltă tensiune de către Grupul Milvus în județul Timiș ( momentan, vânturel roșu în cuib)
 9. Live barză alba – cuib situate în orașul Sfântul Gheorghe, județul Covasna: https://www.sepsiradio.ro/ – în josul paginii (berze în vizită)

Oricare ar fi camera web pe care o alegeți să o urmăriți, vă dorim un sezon frumos, plin de momente uimitoare alături de păsările pe care le veți viziona.

 

Iulia Vizi – Grupul Milvus

www.milvus.ro

Protecting Nature Safeguarding Future!

2 COMENTARII

  • Stimata doamna,… sunteti in eroare,… este Cuibul 1 din localitatea Dumbravioara, jud. Mures… Multa sanatate,… @… puteti urmari online viata din cuib,

Comments are closed.

Mai Multe

More article