EvenimenteFram, ursul polar, cel mai cunoscut personaj de poveste românesc, îi ajută...

Fram, ursul polar, cel mai cunoscut personaj de poveste românesc, îi ajută pe copii să facă față divorțului

Rata divorțurilor în România s-a dublat în ultimele trei decenii. Pandemia a accentuat acest fenomen: în 2020 s-a înregistrat un divorț la fiecare 3,5 căsătorii, conform datelor Institutului Național de Statistică.

Astfel, România a ajuns de la 16% rata divorțurilor în 1990 la 28,5% la finalul lui 2020, iar zeci de mii de copii trec, în fiecare an, prin divorț alături de părinții lor.

În acest context, o echipă de psihologi, ilustratori și părinți din echipa Lumea lui Fram îi ajută pe copii să facă față separării părinților, prin povești terapeutice cu Fram, cel mai cunoscut urs polar din lume, iubit deopotrivă de adulți și de copii. 

Cea mai nouă carte de dezvoltare emoțională, pe tema separării părinților, va fi lansată în 7 iunie.

Cum îi ajută Fram pe copii să treacă peste divorț cu bine

„Separarea este încă un subiect tabu, iar oamenii au prea rar acces la îndrumări despre cum să abordeze mai potrivit această etapă dificilă și provocatoare. Așa că fiecare o face cum poate mai bine. Dar la divorț oamenii nu sunt în cea mai bună variantă a lor. Sunt îndurerați, sunt furioși, sunt speriați și sunt triști. Părinții sunt suprasolicitați psihic și emoțional, iar copiii suferă și ei”, spune psihologul Cristina Buja.

Prin poveștile terapeutice în care se pot regăsi și cu ajutorul personajelor iubite de copii, cei mici pot gestiona mai ușor stările emoționale din cele mai vulnerabile momente din tot procesul complex al unui divorț.

Lansarea celei mai noi cărți de dezvoltare emoțională pentru copii și părinți, „Fram și Bumbic, cel cu două case”, scrisă de psihologul Cristina Buja, va avea loc în 7 iunie, online, pe pagina de Facebook a proiectului, iar accesul este gratuit.

În cadrul evenimentului online, autoarea cărții, psihologul Cristina Buja, va vorbi despre principalele greșeli pe care e bine să le evităm și va prezenta mai multe tehnici validate pentru gestionarea celor mai provocatoare situații din procesul de separare.

Ghid pentru familii care se schimbă

„Noua carte pe care o lansăm în curând este un adevărat ghid pentru familii care se schimbă. Le va fi utilă specialiștilor și părinților care își doresc să-i ajute pe copii să gestioneze cele mai grele momente, atunci când mama și tata se despart. Sperăm să ajungă la cât mai mulți părinți, educatori, profesori și terapeuți”, afirmă Ciprian Beldean, managerul proiectului Lumea lui Fram.

Cartea conține o poveste captivantă și amuzantă cu Fram și Bumbic, prietenul lui care are două case, pentru că părinții lui sunt divorțați. Copiii se pot regăsi cu ușurință în poveste, se vor amuza la replicile pline de haz ale lui Fram, iar cu ajutorul părinților vor putea pune în practică zeci de tehnici validate și exerciții ușor de făcut cu copilul.

Discuția în direct despre cum putem să-I ajutăm pe copii să gestioneze cele mai provocatoare momente din procesul de divorț și totodată lansarea cărții , „Fram și Bumbic, cel cu două case” are loc marți, 7 iunie, de la ora 17:00, live pe Facebook:  https://www.facebook.com/events/765772508126929.

Dezvoltare emoțională cu Fram cel curajos

Lumea lui Fram e un proiect de dezvoltare emoțională pentru copii și părinți. Cu ajutorul poveștilor terapeutice, scrise de psihologi și terapeuți, copiii se împrietenesc cu emoțiile lor, învață cum să facă față bullyingului, fricii de întuneric, adaptării în noi medii – școală, grădiniță – ori separării părinților.

În plus, copiii își dezvoltă concentrarea și atenția și primesc instrumente valoroase prin care își gestionează emoții puternice precum furia și frustrarea.

Detalii găsiți pe www.LumeaLuiFram.ro.

psiholog Cristina Buja

Mai Multe

More article