EvenimenteFlashmob cu lanț uman, pentru promovarea mini-bibliotecilor AFA din spitale

Flashmob cu lanț uman, pentru promovarea mini-bibliotecilor AFA din spitale

  • „Dai carte, ai parte de zâmbete” este o campanie organizată de Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj în parteneriat cu Librăriile Cărturești
  • Proiectul „Mini-biblioteci pentru sănătate” include 13 spitale din județul Cluj

Zeci de voluntari, copii și adulți, au format joi seară, 30 mai, un lanț uman în incinta Iulius Mall, care a transmis cărți de citit în urna „Dai carte, ai parte de zâmbete” din Librăria Cărturești. Flashmobul și campania de donare de carte fac parte din proiectul „Mini-biblioteci pentru sănătate”, organizat de Asociația Femeilor de Afaceri – AFA Cluj.

„Dai carte, ai parte de zâmbete” este o campanie de dăruit zâmbete prin lectură. Mecanismul de funcționare este simplu: se cumpără o carte din librăria Cărturești, se personalizează cu un mesaj și se lasă în urna special amenajată; cei care nu se pot hotărî asupra unui anumit titlu, pot alege un voucher valoric. Voluntarele AFA vor distribui toate cărțile donate, inclusiv cele achiziționate prin vouchere, în mini-bibliotecile amenajate în spitale. La campanie participă toate cele trei librării Cărturești din Cluj, situate în centrele comerciale Iulius Mall, Vivo și Platinia.

„Desfășurăm proiectul Mini-biblioteci pentru sănătate de mulți ani, din dorința de a face puțin mai frumoasă viața pacienților și a aparținătorilor acestora. Amplasăm mici biblioteci cu cărți, reviste sau albume de artă în spațiile publice cu trafic intens ale așezămintelor medicale și le oferim celor internați și rudelor acestora ocazia să petreacă acest timp într-un mod mai plăcut și util. Conducerile spitalelor ne-au susținut de la început. Nu sunt biblioteci clasice, cu gestiune, și nu ne temem că vom avea cărți dispărute. Din contră, ne bucurăm dacă cineva decide să termine acasă cartea începută în spital. Asta înseamnă că s-a făcut bine mai repede, iar noi înlocuim periodic cărțile lipsă”, a declarat Mihaela Rus, președintele AFA Cluj.

În prezent, sunt amenajate 40 de mini-biblioteci în 13 spitale din județul Cluj.

„Avem biblioteci la Clinica de Pediatrie 1, 2 și 3, Spitalul Județean – secțiile Oftalmologie, Gastroenterologie, Psihiatrie, Spitalul Clinic Municipal Clujana, Institutul Inimii Niculae Stăncioiu, Ambulatorul de Servicii Integrate, Spitalul Municipal Dej, Spitalul Municipal Câmpia Turzii, Spitalul Municipal Turda, Polaris. Alături de înnoirea constantă a ofertei de carte, ne dorim să creștem și numărul instituțiilor cu mini-biblioteci”, a adăugat Doina Olteanu, coordonatorul proiectului în cadrul AFA Cluj.

Toate proiectele asociației au impact pozitiv în societate, cultură, educație, sănătate și binefacere. Printre acestea se numără „CuGeT – Olimpiada de cultură generală a tinerilor clujeni”, „Gala Excelenței la Feminin”, „Clujul are atitudine!”, „Ore în Dar”, „Mini-biblioteci pentru sănătate”, „Un oraș pentru o grădină”, conferințele SHEnspire.

Mai multe detalii despre AFA Cluj și despre proiectele sale găsiți pe site-ul www.afacj.ro, și pe pagina de Facebook www.facebook.com/afacluj

Mai Multe

More article