Poveşti de bineCum putem folosi Bicarbonatul de Sodiu în viața de zi cu zi

Cum putem folosi Bicarbonatul de Sodiu în viața de zi cu zi

Bicarbonatul de sodiu are foarte multe întrebuințări – în îngrijirea personală, în întreținerea curățeniei în casă, ca tratament. Totuși, mare atenție atunci când îl folosiți pe propriul corp – consumat excesiv poate dăuna sănătății.

Îngrijire personală

Pastă de Dinți – mulți oameni folosesc bicarbonatul de sodiu pe post de pastă de dinți naturală sau presară un praf peste pasta de dinți pe care o folosesc. Ajută la albirea dinților, însă folosit zilnic poate fi dăunător datorita efectului său abraziv, iritând mai ales gingiile.

Reîmprospătează mirosul gurii – o linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvat în jumătate de pahar cu apă: clătim și neutralizăm mirosul, nu doar îl acoperim.

Exfoliant facial și corporal – cu 3 părți bicarbonat de sodiu și o parte apă formăm o pastă care, prin mișcări circulare, ne scapă de celulele moarte. Este un exfoliant blând care poate fi folosit zilnic.

Deodorant – presărarea bicarbonatului pe axile neutralizează mirosul corpului.

Ajută părul – se adaugă o cantitate mică în palmă, alături de șampon – îndepărtează reziduurile pe care produsele de întreținere le lasă în urmă, curăță părul în profunzime și ajută la hidratarea scalpului, mai ales acolo unde sunt prezente scuame.

Răsfăț pentru tălpi – se dizolvă 3 linguri de bicarbonat de sodiu într-un lighean cu apă caldă și se înmoaie picioarele pentru aprox 20-30 minute. Pielea se va înmuia, se va curăța și va avea un aspect proaspăt.

Întreținerea casei

Baie – oferă o curățare eficientă a căzii de baie, a chiuvetei, a gresiei și chiar a perdelei de duș. Se presară bicarbonatul pe suprafața și se freacă , cu ajutorul unui burete. Pentru curățarea wc-ului se prepară o soluție într-un borcan de 800 ml: coji de portocală, o lingură bicarbonat de sodiu și se completează cu oțet până la gura borcanului; se păstrează la loc rece și întunecat pentru 6-7 zile. Se folosește doar lichidul rezultat.

Bucătărie – 2 linguri de bicarbonat se adaugă detergentului de vase pentru a îndepărta grăsimea de pe vase, oale și tigăi; 4 linguri de bicarbonat de sodiu dizolvate într-un litru de apa caldă ajută la curățirea cuptorului cu microunde, elimină mirosul prosoapelor de bucătărie îmbâcsite și elimină petele. Pentru curățarea cuptorului se presară bicarbonat de sodiu, se umezește cu ajutorul unui spray cu apă, se lasă peste noapte, iar a două zi murdăria este îndepărtată cu ajutorul unui burete.

Elimină mirosurile lăsate de animalele companie (împrăștie un praf de bicarbonat de sodiu pe canapea, așteaptă 15 minute, apoi aspiră), mirosurile încălțărilor (puneți bicarbonat înăuntru, agitați și lăsați să își facă efectul până la următoarea folosire), reîmprospătează mirosul cearceafurilor și al prosoapelor (adaugă jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu alături de balsam sau în locul acestuia).

Voi l-ați folosit? bicarbonat de sodiu

Mai Multe

More article