Other web storiesCu mașina din Mănăștur într-un remix artificial

Cu mașina din Mănăștur într-un remix artificial

Dând scroll în news feed-ul de pe facebook, am văzut un video care mi-a atras atenția. În mai puțin de un minut a reușit să ma facă să îmi doresc să văd mai mult.

Așa am ajuns joi la Expo Maraton. Din curiozitate vizuală.

La fața locului, punctul de interes s-a schimbat și am ajuns în sala mare a Galeriei, unde erau expuse picturi ce păreau a fi peisaje, sub numele Artificial Remix.

Andrada Feșnic, masterandă în anul I, era creatoarea lucrărilor care mi-au atras atenția. Artificial Remix. Asemeni mamelor, care își promovează pruncii ca fiind cei mai cei, Andrada mi-a povestit minute în șir despre procesul prin care realizează o lucrare. De fapt, procesul prin care creează mai multe lucrări, căci e mai complicat cu artișii:

  • lucrează pe layere (straturi de culoare) și trebuie să aștepte să se usuce, motiv pentru care
  • începe o altă lucrare,
  • și încă una..
  • în timp ce aruncă un ochi pe schiță și decide că în mintea ei arată altfel
  • și schimbă tot.

Niciodată nu respectă schița și acceptă lucrul acesta ca fiind caracteristica unui artist în devenire.

Nu am un stil anume. La licență am lucrat foarte mult pe figurativ, dar acum m-am schimbat, iar modul de lucru s-a schimbat și el.. Cred că ce vezi aici nu este neapărat ceea ce voi face pe viitor. Mă reprezintă ACUM, dar încă învăț.. știu eu ce voi face mai târziu?

Prin lucrările ei încearcă să transforme și să modeleze adevărul, fără a-l controla însă.

Am pornit de la peisaj, care este un subiect în sine. Prin suprapunerile subtile care conturează universuri diferite, vreau să provoc privitorul să vadă după propriile reguli și să își creeze imagini unice și un univers personal.

Prin această abordare, peisajul îşi pierde din caracteristicile sale, nefiind afişat ca un întreg, ci secţionat de altă imagine sau de un joc de culoare, completarea sa putând să aibă loc doar în mintea privitorului.

Expo Maraton este o competiție studențească ce propune și realizează un exercițiu de vizibilitate pentru tinerii artiști. Organizat de Universitatea de Artă și Design și Asociația Studenților UAD, evenimentul a ajuns la a șaptea ediție și are loc în perioada 4 – 31 mai 2017. În fiecare marți și joi, între orele 19:00 și 20:00, au loc câte 2 expoziții la Galeria Casa Matei, iar publicul votează cu note de la 1 la 5 calitatea conceptului, a lucrărilor și aspectul expoziției, alegând astfel câștigătorul competiției.

 

Mai Multe

More article